Dennis Man a semnat cu Parma. Ce sumă record pentru fotbalul românesc a încasat Gigi Becali

Mijlocaşul cumpărat de FCSB de la UTA Arad, Dennis Man, a semnat un contract cu Parma până la 30 iunie 2025, a anunţat, vineri, clubul italian.

29 ian. 2021, 19:56
Dennis Man a semnat cu Parma. Ce sumă record pentru fotbalul românesc a încasat Gigi Becali

Dennis Man s-a transferat, vineri, de la FCSB la echipa italiană de fotbal Parma, cu care a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025, a anunţat clubul din Serie A.

Suma plătită pentru Man (22 ani), care a efectuat joi vizita medicală, ar fi de 13 milioane de euro, la care se pot adăuga alte două milioane în bonusuri, potrivit Tutto Mercato Web.

Man s-a format ca jucător la Atletico Arad, club de la care s-a transferat în 2014 la UTA. Transferul de la UTA la FCSB s-a făcut în septembrie 2016. Dennis Man este golgheterul la zi al Ligii I, cu 14 goluri marcate pentru FCSB.

Dennis Man a marcat 49 de goluri şi a dat 29 de pase de gol la FCSB în toate competiţiile. El a marcat singurul gol al finalei Cupei României în 2020, câştigată de FCSB cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Cei mai scumpi fotbalişti români care s-au transferat direct din Liga I sunt Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016), pentru 10 milioane de euro, Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013), pentru 9,5 milioane de euro, şi Valentin Mihăilă (de la Universitatea Craiova la Parma, în toamnă), pentru 8,5 milioane de euro.

Astfel, Parma va avea în lot trei fotbalişti români, internaţionalul Dennis Man, internaţionalul de tineret Valentin Mihăilă şi tânărul fundaş Reinaldo Radu. Man va purta tricoul cu numărul 98 la Parma, acelaşi pe care l-a avut şi la FCSB.

După 19 etape, Parma este penultima în Serie A (locul 19), cu 13 puncte.

Dennis Man este lăudat de FCSB pentru aportul adus echipei

Şi FCSB a anunţat transferul jucătorului la Parma.

„Atacantul în vârstă de 22 de ani a efectuat deja vizita medicală şi a fost prezentat la noua echipă, unde va purta tot numărul 98. Dennis Man este unul dintre jucătorii de bază ai echipei noastre şi a devenit, odată cu trecerea la Parma Calcio 1913, jucătorul vândut pe cea mai mare sumă din istoria Ligii 1.

A avut un rol determinant în obţinerea Cupei României din 2020, când a înscris singurul gol al finalei contra celor de la Sepsi OSK. Acea reuşită s-a alăturat celorlalte 48 de goluri şi 29 de pase de gol cu care Dennis a contribuit în toate competiţiile, în cei patru ani şi jumătate petrecuţi la echipa noastră”, a scris FCSB pe Facebook.

”Cel mai greu moment al vieţii mele, ziua când trebuie să mă despart de VOI! 4 ani jumate STEAUA mi-a fost casă, mamă, tată, frate … lucruri pe care le-am lăsat la Arad. Mulţumesc colegilor şi staffului, mulţumesc suporterilor şi vouă, oamenilor care m-aţi susţinut în momentele bune şi în momentele mai puţin bune, mulţumesc familiei STEAUA! Vă mulţumesc! FCSB, Al vostru, Dennis”, se arată în mesajul postat de jucătorul de 22 de ani pe Facebook şi Instagram.

Citeşte şi: Simona Halep a debutat cu victorie în 2021. A învins-o pe numărul 1 mondial, Ashleigh Barty