Denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin. Acuzaţiile grave la adresa premierului

Comunitatea Declic a anunţat că va depune un denunţ la DNA pe numele premierului Florin Cîţu şi a consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracţiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

22 iul. 2021, 19:59
Denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin. Acuzaţiile grave la adresa premierului

Reprezentanţii asociaţiei spun că decizia de a depune un denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin a fost luată după ce în spaţiul public a apărut un document cu antetul Guvernului din care reiese că unul dintre consilierii angajaţi în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia PNL.

Denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin, depus de Declic. „Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie”

Denunţul este redactat de avocaţi şi va fi depus la Direcția Națională Anticorupție săptămâna viitoare.

„Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: PSD îl acuză pe Iohannis de complicitate în cazul numit „Cîţugate”, al documentului cu antetul guvernului prin care i se făcea campanie lui Cîţu pentru alegerile din PNL

Reprezentanţii asociaţiei Declic susţin că faptele consilierului de stat Mioara Costin pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. De asemenea, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului, au precizat cei de la Comunitatea Declic.

Declic explică de ce depune denunţ penal la DNA pe numele lui Florin Cîţu şi al consilierei Mioara Costin

Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.  Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora.

„Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid. Declic este, și va rămâne mereu, o comunitate independentă. Membrii Declic provin din cele mai diverse medii și ceea ce ne aduce împreună este credința noastră comună în dreptate, echitate și compasiune”, au mai precizat reprezentanţii asociaţiei.

Citeşte şi: Cine este Mioara Costin, noul şef al Grupului de Comunicare Strategică. Unde a mai lucrat fosta jurnalistă