Dependentă de propriul ei păr: O chinezoaică nu s-a mai tuns de 11 ani

Părul chinezoicei Cen Yingyuan, pe care ea l-a lăsat să crească, fără să îl tundă niciodată timp de 11 ani, măsoară acum 2 metri lungime - mai lung cu 50 de centimetri decât posesoarea lui.

01 mart. 2013, 17:34

Cen Yingyuan are 44 de ani, 1,50 metri înlţime şi un păr cu o lungime de 2 metri. Ea nu şi-a mai tuns podoaba capilară de 11 ani şi spune că a devenit dependentă de părul său şi că vrea să îl păstreze aşa cum este.

Cen trăieşte în Guigang, în provincia Guangxi. Când iese pe stradă cu părul ei lung, atrage toate privirile. Pe femeie nu o deranjează privirile insistente ale curioşilor, pentru că ea îşi iubeşte atât de mult părul, încât strânge şi firele căzute. Ea spune că reuşeşte astfel să adune cam 50 de grame pe an de fire de păr căzute. 

Citeşte şi Femeile cu părul extrem de lung, între frumuseţe şi fetiş GALERIE FOTO

Chinezoaica a mai spus că a primit nenumărate oferte de la persoane care au vrut să îi cumpere părul, cea mai „grasă” dintre acestea fiind una de aproximativ 2.500 de euro, dezvăluie Daily Mail.

Clătit cu bere, ca să lucească

Cen îşi îngrijeşte foarte atent podoaba capilară, care nu conţine niciun fir de păr alb până acum. „Când va începe să albească, îl voi vopsi”, a mai spus ea. A povestit că spălatul pe cap îi ia aproximativ o oră, iar uscatul părului, o jumătate de zi. Îl spală o dată la patru zile, iar pentru ca părul ei să strălucească îl clăteşte cu o sticlă de bere.

Cen nu este singura chinezoică obsedată de părul lung. O minoritate etnică de femei din Huangluo Yao, işi tunde părul o singură dată în viaţă. Astfel, părul femeilor Yao are o lungime între 1,67 metri şi 2,07 metri.

Dar femeia cu cel mai lung şi mai frumos păr din China este Xia Feng, are 34 de ani, iar lungimea părului ei este de 2,4 metri.

Citeşte şi Rapunzel din Brazilia vrea să se tundă pentru 3.500 de lire sterline GALERIE FOTO