Depozit bancar pentru copii de la CEC Bank

CEC Bank a lansat un nou produs de economisire în lei şi în euro dedicat minorilor, depozitul fiind constituit de către părinţi, pe o perioadă de 12 luni, cu o dobândă fixă pe întreaga perioada de constituire a depozitului, informează marţi un comunicat al CEC Bank.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 11:58
Depozit bancar pentru copii de la CEC Bank

Banca ofera astfel o alternativă economisirii pe termen lung, pentru copii, astfel încât prin acumulare, aceştia să dispună la majorat de o sumă de bani.

Pe toată perioada de constituire a depozitului sunt permise depuneri ulterioare şi retrageri parţiale, prin transferul acestora din/în contul curent al titularului. Valoarea depozitului la constituire este de minimum 500 lei/200 euro, iar pentru depunerile ulterioare suma minimă este de 100 lei/50 euro.

Dobânda anuală bonificată va fi egală cu dobânda standard de la depozitele la termen pe 12 luni cu dobânda fixa la care se adaugă 0,25 puncte procentuale. Astfel, la data de 16 ianuarie 2012, dobânda anuală pentru Depozitul pentru copii de la CEC Bank va fi de 6,50% pentru depozitele în lei, respectiv 3,00% pentru depozitele în euro.

Potrivit băncii, principalele avantaje ale Depozitului pentru copii de la CEC Bank sunt dobânda fixă, protejată de fluctuaţiile pieţei, iar la scadenţă, depozitul se prelungeşte automat pe o perioadă egală cu cea pentru care a fost constituit iniţial, în condiţiile de dobândă din ziua prelungirii. De asemenea, dobânda se calculează la soldul zilnic şi se capitalizează anual, adăugându-se la soldul depozitului, existând posibilitatea efectuării de depuneri ulterioare. CEC precizează că sumele depuse sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

‘Lansarea Depozitului pentru copii de la CEC Bank se înscrie în strategia Băncii de diversificare a gamei de produse şi totodată de fidelizare a clientelei şi atragere de noi clienţi. În vederea promovării acestui nou produs de economisire, pentru primele 100 de produse vândute până la data de 31 ianuarie 2012, CEC Bank va acorda câte un bonus în valoare brută de 200 lei sau 50 euro, în funcţie de valută de constituire. Bonusul va fi în transferat în cadrul depozitului la împlinirea a 12 luni de la data constituirii, cu condiţia ca acesta să fie în vigoare la data respectivă’, a declarat Radu Gratian Gheţea, preşedintele CEC Bank.