Depresie de iarna? 7 sfaturi pentru a trece mai uşor peste sezonul rece

Sarcina e o perioada minunata din viata ta si ar trebui sa te poti bucura de fiecare clipa din ea. Totusi, cand lunile de sarcina se suprapun peste anotimpul rece, poate fi dificil sa te simti mereu vesela si sa-ti diversifici activitatile de relaxare, mai ales cand e prea frig sa iesi din casa. Daca gerul ti-a „inghetat" cheful de distractie si voie buna, invata ce sa faci ca sa redevii o mamica fericita.

04 nov. 2019, 04:21
Depresie de iarna? 7 sfaturi pentru a trece mai uşor peste sezonul rece

1. Stai la soare oricand ai ocazia

Chiar si pret de cateva minute sau numai de la fereastra. Oricand vezi ca se face soare afara, iesi putin pe balcon sau stai cu nasul in geam si lasa razele sa te mangaie. Asta daca e prea frig sa mergi la o mica plimbare. Statul la soare este cea mai simpla si mai eficienta cale de a te inveseli in perioada iernii. Pentru a beneficia din plin de lumina soarelui, incearca sa prinzi cateva raze la inceputul zilei. Conform ultimelor studii, expunerea la lumina soarelui in timpul diminetii joaca un rol important in productia de cortizol si de melatonina, doi hormoni care afecteaza starea de spirit.

2. Asculta muzica ritmata

Potrivit cercetatorilor canadieni, poti scapa de depresia de iarna ascultand melodiile tale favorite, deoarece muzica placuta poate declansa secretia de dopamina. Suna bine? Trebuie doar sa te asiguri ca muzica pe care o asculti este mai vesela. Intr-un alt studiu, specialistii au descoperit ca doua saptamani de ascultare constanta a unor melodii vesele, cu mesaje pozitive, te fac mai fericita.

3. Mediteaza

Specialistii spun ca meditatia ar putea fi la fel de eficienta ca antidepresivele la eliminarea nervozitatii si a depresiei. Un alt bonus pentru viitoarele mamici este ca principiile implicate in meditatie, inclusiv respiratia sacadata si atentia, sunt modalitati perfecte pentru a-ti mentine calmul in timpul nasterii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.