Deptatul AUR Titi „Patru Mâini” Stoica a reuşit să unească PSD, PNL şi USR. Reprezentanţii celor trei partide au convenit că Titi Stoica face de râs Parlamentul

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica, poreclit "Patru Mâini" pentru că a fost prins votând de mai multe ori, a fost protagonistul mai multor momente ruşinoase în Parlament, de la îmbrânceala cu Florin Roman la momentul în care l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane din parlament.

16 nov. 2022, 23:25
Deptatul AUR Titi „Patru Mâini” Stoica a reuşit să unească PSD, PNL şi USR. Reprezentanţii celor trei partide au convenit că Titi Stoica face de râs Parlamentul

Titi „Patru Mâini” Stoica şi construit o imagine parlamentară deplorabilă, astfel încât PSD, PNL și USR s-au unit împotriva acestuia pentru a-l scoate de pe lista observatorilor trimiși de România la alegerile din Statele Unite, care au avut loc în urmă cu o săptămână.

De la o procedură care trebuia să fie doar o formalitate, aleșii au ajuns să voteze o restrângere a listei, de la 4 persoane la 3, tocmai pentru a scăpa de Stoica, pe care îl consideră drept „o rușine pentru parlamentul României”, scrie Ziare.com.

În septembrie 2021, Titi Stoica a fost martorul unor scene fără precedent în Parlamentul României după ce acesta, alături de deputatul AUR Antonio Andrușceac l-au luat pur și simplu pe sus pe liberalul Florin Roman, care refuza să-i dea cuvântul Ancăi Dragu, președinte al Senatului la acea vreme. Reprezentantul PNL afirma atunci că va depune plângere penală „pentru huliganism”.

În februarie 2022, deputatul AUR a mai fost implicat într-un scandal după ce l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane din România, Ovidiu Ganț. Incidentul a avut loc în aceeași zi în care George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu de la tribuna Parlamentului.

Citeşte şi: Nicuşor Dan îşi doreşte încă un mandat la Primăria Capitalei: „Dreapta are obligaţia faţă de bucureşteni de a nu lăsa primăria pe mâna PSD”

Deputatul AUR și-a motivat gestul spunând că a calificat drept „naziste” metodele folosite în comisia de regulament a Parlamentului. Acesta a adăugat că „Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat la Tribunalul de la Nuernberg și considerat nazist”. Stoica a scăpat însă doar cu un avertisment scris din partea Camerei Deputaților, în ciuda faptului că a încălcat regulamentul de conduită în repetate rânduri.

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Titi „Patru Mâini” nu are facultate, acesta fiind doar absolvent de Bacalaureat. A obținut în schimb o calificare pentru operarea camerelor CCTV și o „diplomă națională în afaceri” la Fairfield School of Business din Londra în 2016. În ce privește experiența profesională, acesta a lucrat timp de nouă ani, între 2001 și 2010 la Tiangis SRL, o firmă specializată în comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei.

Acesta pleacă apoi în Londra unde lucrează ca bodyguard la mai multe cluburi, livrator la o farmacie, iar mai apoi la o companie feroviară unde a fost „responsabil pentru diverse activități de gestionare a stației” până în decembrie 2020. Odată cu rezultatul surprinzător obținut de AUR la alegerile parlamentare Titi Stoica revine în țară și lasă gara londoneză pentru un fotoliu de deputat.

În ce privește averea deputatului, acesta nu deține vreun teren ori locuință, dar are în schimb două autovehicule, un Ford și un Fiat fabricat în 2009. În materie de venituri, acesta trăiește doar din indemnizația de parlamentar care i-a adus anul trecut peste 130.000 de lei. Înainte să intre în parlament, Titi Stoica câștiga 39.000 de lire (219.000 de lei) brut de la compania feroviară londoneză pentru care lucra.

Citeşte şi: Social-democraţii şi liberalii, din nou în impas pe tema creşterii pensiilor. Ciolacu: „Nu vom accepta 15% la toată lumea”/PNL: „Avem două variante, ambele cu 15%”