Deputat ascuns la Iaşi de frica mafiei. Scandal cu răpiri, ameninţări şi lovituri politice

Un deputat al partidului pro-rus al socialiştilor din Moldova, sprijinit de preşedintele Igor Dodon, a anunţat că trece la partidul Pro Moldova, controlat din umbră de controversatul multimiliardar fugar Vladimir Plahotniuc, transfer care ar fi destabilizat complet majoritatea fragilă pe care se bazează puterea de la Chişinău. În schimbul acestei “trădări” atât de importante, deputatul Ştefan Gaţcan ar fi primit, spune presa de peste Prut, jumătate de milion de dolari. Ca să se răzgândească, deputatul ar fi fost atacat de rakeţi, ameninţat cu moartea şi bătut crunt, pe un pod din capitala Moldovei. După acest episod incredibil, deputatul a dispărut complet, nimeni neştiind timp de mai multe zile unde se află. “Ziarul de Iaşi” l-a găsit pe deputat în holul Hotelului Internaţional, în timp ce îşi aştepta familia. Ştefan Gaţcan le-a spus jurnaliştilor că se întoarce acasă.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 07:52
Deputat ascuns la Iaşi de frica mafiei. Scandal cu răpiri, ameninţări şi lovituri politice

Deputatul Ştefan Gaţcan din Republica Moldova care a creat vâlvă peste Prut în privinţa dispariţiei sale, suspectându-se că a fost răpit şi bătut, a fost găsit de către jurnaliştii „Ziarului de Iaşi” în hotelul Internaţional din Iaşi, împreună cu soţia şi cei doi copii. Gaţcan este pe prima pagină a ziarelor din Republica Moldova de o săptămână, presa de acolo scriind despre acesta că ar fi fugit din ţara de origine din cauza ameninţărilor primite de la colegii de partid, în urma anunţului său că trece în alt partid, de opoziţie. Poliţia din Iaşi a ştiut despre prezenţa deputatului la Iaşi şi, discret, doar l-a ţinut sub supraveghere, în caz că s-ar fi atentat la integritatea acestuia.

Deputatul a spus că a plecat într-o vacanţă, nu a fugit, şi nu s-a simţit ameninţat în vreun fel. Jurnaliştii din Republica Moldova au speculat că politicianul, de profesie medic, ar fi fost bătut de către colegii săi din partidul socialiştilor, PSRM, condus din umbră de Igor Dodon, preşedintele ţării, Gaţcan având semne pe faţă, înainte să „fugă” din Republica Moldova. Acesta ar fi fost „convins” să renunţe la ideea de a trece în partidul de opoziţie, Pro Moldova. 

În urmă cu mai bine de o săptămână, Ştefan Gaţcan anunţase public că părăseşte PSRM, urmând să treacă la Pro Moldova. După acest anunţ, Gaţcan ar fi fost bătut chiar în maşina sa, pe un pod din Chişinău, pentru a renunţa la idee.

A doua zi, acesta a mers la Parlament cu maşina personală, însă nu a mai ajuns la şedinţă. Ulterior, cei din PSRM au anunţat că deputatul renunţă la mandat şi rămâne în partid, apoi, aceiaşi colegi au pus un clip pe pagina de campanie în care apare Gaţcan, într-un câmp de viţă-de-vie, la costum şi cu mască pe faţă, unde a anunţat că nu a fost răpit, că se simte bine şi că are nevoie de reabilitare publică. În acest timp, maşina acestuia se afla încă în parcarea Parlamentului.

Citeşte mai mult pe Ziarul de Iaşi