Deputat PDL: Ar trebui o remaniere profundă, să fie aduse persoane care pot comunica

Deputatul PDL Adrian Henorel Niţu a declarat că nu ar fi momentul pentru schimbarea premierului Boc, dar ar trebui făcută "o remaniere profundă" a Guvernului, prin care să fie aduse persoane "care să poată comunica şi să acţioneze mai bine ca oameni politici".

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 16:12
Deputat PDL: Ar trebui o remaniere profundă, să fie aduse persoane care pot comunica

Deputatul PDL Adrian Henorel Niţu crede că schimbarea premierului Emil Boc este o decizie ce depinde de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc.

În legătură cu schimbarea premierului, nu cred că ar fi momentul acum. Este o decizie care depinde de preşedintele Traian Băsescu şi de premier„, a spus Niţă.

În opinia deputatul PDL, cea mai mare problemă pe care o are partidul său este că nu au fost comunicate măsurile luate pentru modernizarea statului.

PDL a greşit prin concentrarea maximă pe guvernare, pe măsurile luate şi mai puţin pe partid, pe problemele de organizare şi pe mesajul PDL„, a spus Adrian Henorel Niţu.

El crede că toţi democrat-liberali sunt responsabili pentru acest lucru.

Deputatul PDL Gelu Vişan a declarat că în această perioadă „nu este oportună” demisia premierului Emil Boc şi că democrat-liberalii care cer înlocuirea primului ministru „se gândesc la o soluţie de imagine mai rapidă”.

Deputatul PDL Vasile Gherasim a declarat că există o nemulţumire în rândul primarilor şi al parlamentarilor PDL, că ar fi necesară o schimbare mai profundă la partid şi la Guvern şi propune întrunirea Colegiului Director al PDL pentru stabilirea unei strategii până la alegeri.

Deputatul PDL Tinel Gheorghe a declarat că Guvernul „şi-a făcut cu prisosinţă datoria” şi că Emil Boc va rămâne în cele două funcţii, de premier şi de preşedinte al partidului, până la alegerile din noiembrie, arătând că ar fi o mare greşeală schimbarea acestuia.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea consideră că este nevoie de „recredibilizare la nivelul Guvernului”, nu pentru că miniştrii nu ar fi muncit pe brânci, ci pentru că e nevoie de „un nou moment care să genereze speranţă”, de „un nou drum”, pe care să se pornească „în forţă”.

Udrea scrie, pe blogul său, că prima întâlnire a parlamentarilor PDL din acest an, la care a participat şi conducerea partidului, a stat „sub semnul aşteptărilor”.

În opinia sa, prima concluzie este următoarea: „este nevoie să facem ceva, să schimbăm ritmul, să revenim în ofensivă”.

Mai mulţi parlamentari ai PDL au susţinut, marţi, la întâlnirea cu premierul Emil Boc, că partidul nu este condus, Vasile Blaga spunând că s-a săturat de clişee şi că PDL trebuie condus după reguli clare şi transparente, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, nemulţumirea parlamentarilor PDL a fost declanşată de faptul că premierul Emil Boc le-a spus, la începutul şedinţei, că ştie ce are de făcut, dar nu poate să le spună şi că mai are nevoie de „nişte piese în puzzle”.

Sursele menţionate au arătat că Vasile Blaga a afirmat că el nu ştie ce ştie Boc că are de făcut şi că s-a săturat de clişee, iar partidul trebuie condus după reguli clare şi transparente.


loading...
Partenerii noștri