Deputatul PDL Eugen Bădălan, condamnat la patru ani de închisoare de Instanţa Supremă

Deputatul democrat-liberal Eugen Bădălan, fost şef al Statului Major al Forţelor Terestre, a fost condamnat, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupţie.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 15:36
Deputatul PDL Eugen Bădălan, condamnat la patru ani de închisoare de Instanţa Supremă

Generalul în rezervă Eugen Bădălan, actualmente deputat PDL este acuzat că în timpul cât a fost şeful Statului Major al Forţelor Terestre (2000-2004) a prejudiciat statul cu 1,2 milioane de euro. În afară de Bădălan, Instanţa Supremă a mai condamnat la patru ani cu suspendare şi alte cinci persoane. Pe Mihail Popescu, Toader Mandea, Eugen Calcan şi Simion Lincă. Mihai Popescu a fost şi el Statului Major al Forţelor Terestre, însă, în perioada 1997-2000.

Sentinţa ÎCCJ nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de 5 Judecători ai instanţei.

DNA i-a trimis în judecată, în 2007, pe foştii şefi ai Statului Major, generalii în rezervă Mihail Popescu şi Eugen Bădălan, şi pe alţi patru inculpaţi că au subevaluat preţurile la deşeurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope în contractul încheiat cu SC Tofan.

 


loading...
Partenerii noștri