Deputat PNL, despre „uniunea” cu PDL: Este o postură complet dezonorantă pentru noi

Deputatul liberal Mirel Taloş se declară împotriva uniunii cu PDL, indiferent sub ce formă ar fi, apreciind-o ca o postură ''complet dezonorantă'' pentru partidul pe care îl reprezintă.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 13:48
Deputat PNL, despre „uniunea” cu PDL: Este o postură complet dezonorantă pentru noi

‘Sunt împotriva uniunii cu PDL, indiferent dacă aceasta se face prin comasare sau absorbţie, cu alte cuvinte indiferent dacă noul partid va avea un nume nou sau va rămâne numele PNL. Consider că este postură complet dezonorantă pentru noi să dăm mâna cu oameni care ani de zile, împreună cu liderul lor, Traian Băsescu, au călcat în picioare Constituţia, legile, regulamentele Parlamentului, opinia publică şi cetăţenii acestei ţări’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, deputatul liberal de Sălaj.

Acesta a adăugat că nu crede că forul de conducere al PNL va vota o uniune formată doar pentru alegerile prezidenţiale, pentru că în opinia sa aceasta va însemna dispariţia PNL.

Parlamentari PNL, împotriva FUZIUNII cu PDL: Nu putem fi de acord ca un partid istoric să se disoluţioneze

‘Este complet imposibil ca actuala generaţie de liberali să fie groparii PNL pentru un obiectiv politic punctual legat de alegerile prezidenţiale din 2014. Mi-e imposibil să cred că liberalii vor vota dispariţia PNL. E complet absurd. Sprijin declaraţii şi demersuri similare ale colegilor din ţară’, a conchis Mirel Taloş.

Similar cu deputatul liberal din Sălaj, colega sa din Prahova, Graţiela Gavrilescu, declarase vineri, într-o conferinţă de presa, că este împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid, aceasta arătând că PNL nu trebuie să îsi piardă identitatea.

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei judeţene Sălaj a PNL, Radu Căpîlnaşiu, precizase că respectă punctul de vedere al deputatul Graţiela Gavrilescu privind posibilitatea pierderii identităţii PNL în cazul unei eventuale fuziuni cu PDL, dar consideră că aceasta s-a grăbit şi că trebuie aşteptată variantă propusă de comisiile de negociere, acesta apreciind că este nevoie de o coagulare, cel puţin a celor două partide.