Deputat PNL: PSD şi ALDE au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea salariilor aleşilor locali

Publicat: Miercuri, 15 Martie 2017 13:27 // Actualizat: Miercuri, 15 Martie 2017 13:27 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, miercuri, că PSD şi ALDE au "dat copy-paste" la amendamentul depus de liberali, care prevedea majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali, afirmând că PNL susţine amendamentul, dar condamnă "practicile" majorităţii parlamentare.

"Am constatat cu surprindere că deputaţii PSD, ALDE şi UDMR au dat copy-paste la amendamentul depus de mine, alături de alţi 12 colegi deputaţi şi senatori liberali, încă din 27 februarie, la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizaţiilor aleşilor locali", a arată deputatul PNL Florin Roman într-un comunicat.

Amendamenul depus de PNL prevede majorarea salariilor aleşilor locali începând cu data de 1 martie, în timp ce PSD, ALDE şi UDMR propun data de 1 aprilie, spune liberalul.

"Prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9 din 27 ianuarie 2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 1 martie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2017", potrivit amendamentului depus de PNL.

Florin Roman precizează că amendamentul PNL nu a fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncă şi de buget-finanţe de la Camera Deputaţilor, reprezentanţii PSD însuşindu-şi "pur şi simplu" ideea liberalilor.

"PNL va susţine în continuare acest amendament şi va vota majorarea indemnizaţiilor cu 30% pentru aleşii locali, deoarece considerăm că aşa se repară o inechitate din sistem. Condamnăm însă ferm modul în care reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR şi-au însuşit amendamentul nostru şi l-au prezent ca şi cum ar fi iniţiativa lor. Aceste practici nu fac cinste celor trei partide şi nici activităţii parlamentare", a precizat Florin Roman.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendament PNL salarii salarii aleşi locali
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H