Deputat PSD, acuzaţii dure la adresa ministrului Cristian Ghinea: „Opriți idiotul până nu falimentează toate primăriile din România!”

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, e acuzat în termeni duri de către deputatul PSD Radu Cristescu de falimentarea primăriilor din întreaga țară prin obligarea acestora la plata TVA în cazul proiectelor pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale.

28 aug. 2021, 16:13
Deputat PSD, acuzaţii dure la adresa ministrului Cristian Ghinea: „Opriți idiotul până nu falimentează toate primăriile din România!”

Deputatul PSD face referire la programul operaţional Infrastructura Mare, care obligă UAT-urile la plăți necuvenite, prin facturarea TVA-ului.

În programul operațional Infrastructura Mare, proiectele pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale OBLIGĂ Autoritățile Publice Locale să își asume și să plătească din bugetul local cota de TVA, motivând prin faptul că proiectul este un generator de venit al Autorității Publice Locale, deci aceasta trebuie să factureze cu TVA.

Dar UAT doar realizează rețeaua de distribuție a gazelor naturale și, nefiind autorizată să opereze, o concesionează unui distribuitor autorizat ANRE. Nu primăria facturează către clientul final, ci concesionarul (operatorul economic). De asemenea UAT nu este generator de venit comercial, deoarece redevența pe care o încasează de la concesionar este calculată ca valoare de inlocuire a instalației, adică egala cu amortizarea, nefiind purtătoare de TVA(…)

Citeste si Cum şi-a pus Cristian Ghinea oamenii în funcţii-cheie. Caracatiţa ministrului a ieşit acum la iveală!

De la Revoluție încoace, pe nici un program de finanțare europeana UAT-urile nu au plătit TVA, aceasta fiind eligibilă conform legislației in vigoare. Deci, în mintea lui, Ghinea crede că omul care consumă gazele plătește factura către primărie, ceea ce este fals!

În realitate, omul plătește la concesionar factura de gaze, care este purtătoare de TVA! Ghinea îngroapă astfel și duce la faliment primăriile, prin obligarea lor sa plătească TVA aferentă proiectului! Opriți idiotul, până nu falimentează toate primăriile din România!” scrie deputatul Radu Cristescu pe Facebook.

Citeste si Lovitură pentru premierul Cîţu de la Cristian Ghinea. Ministrul USR PLUS condiţionează banii din PNRR de reforma din Justiţie