Deputat PSD, atac feroce la adresa premierului Ungariei: „Viktor Orban se ușurează pe România”

Viktor Orban, aflat în România, solicită o nouă strategie a UE cu privire la Ucraina şi spune că sancţiunile au eşuat.

24 iul. 2022, 15:39
Deputat PSD, atac feroce la adresa premierului Ungariei: „Viktor Orban se ușurează pe România”

Deputatul PSD Radu Cristescu s-a revoltat, într-o postare făcută pe Facebook, la adresa premierului ungar Viktor Orban care a venit în România la manifestările comunității maghiare de la Băile Tușnad.

„Viktor Orban se ușurează pe România

Am tăcut când “naționala României” de hochei, în frunte cu Tanczos Barna, a cântat cu sete imnul secuiesc la Budapesta! Am tăcut când președinta Ungariei, Katalin Novak, exact ca un câine din rasa “puli” maghiar, în călduri, și-a marcat teritoriul la Alba Iulia. Am tăcut când un ONG unguresc a decorat teroriștii maghiari care voiau să pună o bombă în România. Am tăcut, ca să nu răspund la provocări cu reacții care ar putea escalada conflictul … dar cam AJUNGE!

Deputat român, reacție feroce la adresa Ursulei von der Leyen: „La mă-sa și la ta-su să restricționeze curentul și să strigăm ‘Slava Ucraina!’, cu toții!”
Felicitări!!!

Acum nu pot sa tac și trebuie să vă felicit, lideri maghiari, și să te felicit mai ales pe tine, Viktor Orban! Te-ai (…) pe noi în propria noastră tara ! La Tușnad ! Și ai făcut-o cu jetul unui grof arogant și plin de sine ! Pentru asta nu-i nevoie de curaj, trebuie doar un stat român eșuat, cu un președinte mut, fără reacție. Plus restul de slugi slinoase din subordinea tălâmbului sas.

Si ne-ai făcut și drogați, Orbane! Când un grup de ROMĂNI au afișat un banner pe care scria „Ceva este etern: Transilvania, pământ Românesc”, ai spus sa fie scoși precum a scos politia din Budapesta drogații de pe pod, la ultimele manifestații împotriva ta și a guvernului tău!

Nu întru acuma în amănunte despre politicile tale revizioniste și visul tău de a vedea Ungaria Mare ! In mintea ta, din harta Ungariei Mari lipsește Transilvania, Partium, nu-i asa ?

Bravo!!!

Ți-ai dat și tu seama că România e sat fără caini ! Sau, mai bine spus, tara fără conducători! Asa este , aici iti dau dreptate ! Presedinte iubitor de România nu avem, iar primul ministru, saracul, cam trage cu ochiul sa vadă ce zice președintele care, culmea, cică e al României! Probabil premierul de la Palatul Victoria n-a primit foaia cu ce trebuie să spuna… dar și dacă o primea, nu cred că se descurca să o citeasca. De servicii ce sa zic… Sunt după chipul și asemănarea lui Iohannis ! Adica un decor cel mai adesea inutil…

Deșteaptă-te, române, că nu ești neam de câne!”, spune deputatul PSD Radu Cristescu.

Sondaj CURS: Alexandru Rafila domină scena politică. Iohannis, „la fotografie” cu George Simion

Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancţiunile împotriva Moscovei nu au funcţionat, a declarat, sâmbătă, premierul ungar Viktor Orban aflat la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, potrivit Reuters.

„Este nevoie de o nouă strategie care să concentreze discuţiile de pace şi să elaboreze o propunere de pace bună… în loc de câştigarea războiului”, a spus Orban într-un discurs în România.

Orban, reales pentru al patrulea mandat consecutiv în aprilie, a reiterat că Ungaria – membră NATO – va rămâne în afara războiului din Ucraina vecină.
El se confruntă cu cea mai grea provocare de la preluarea puterii în 2010, cu o inflaţie de două cifre, un forint slab şi fondurile UE încă reţinute ca urmare a unei dispute cu Bruxelles-ul privind standardele democratice.
Orban a mai spus că Ungaria nu este dispusă să sprijine embargourile UE sau limitările asupra importurilor de gaze ruseşti, deoarece acest lucru i-ar submina economia, care depinde în proporţie de 85% de importurile de gaze ruseşti.