Deputat PSD, despre legea recursului compensatoriu: Efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în puşcărie

Publicat: Luni, 14 Ianuarie 2019 17:07 // Actualizat: Luni, 14 Ianuarie 2019 17:07 // Sursa: romaniatv.net
În timp ce USR cere abrogarea legii privind recursul compensatoriu, care a dus la eliberarea mai devreme din închisori a unor condamnați pentru crime, violuri și tâlhării, deputatul PSD Oana Florea susține că efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă acești deținuți ar fi stat un an în plus în pușcărie. Oana Florea spune că trebuie găsite soluții pentru acești deținuți să fie reintegraţi în societate.

„Efectele cred că ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare. Cât să îi ţii acolo ca să ai garanţia că îi recuperezi? Înainte să ne plângem de milă trebuie să ne gândim la soluţii. Faptul că iei un om din societate, un om periculos, indiferent ce infracţiuni ar fi făcut şi îl ţii acolo, îl tratezi aproape ca pe un animal şi ai pretenţia, când îi dai drumul, să se comporte ca un om. (Reporter: Credeţi că a greşit Parlamentul votând o astfel de lege?) Cred că trebuia dată la pachet cu nişte măsuri post condamnare”, a declarat Oana Florea, deputat PSD, pentru Digi24.

La rândul său, deputatul PSD Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei juridice din Cameră, susţine că "astfel de evenimente sunt ireversibile". "Acum trebuie să fim foarte corecţi, judecând la rece, cât se poate în astfel de circumstanţe, din păcate astfel de evenimente sunt ireversibile şi pe această cale îmi exprim complet şi regretul şi dezacordul că există în continuare posibilitatea ca astfel de fapte să fie înfăpuite de diferiţi indivizi, chiar recidivişti fiind ei, trebuie să spunem că şi dacă nu ar fi beneficiat de recursul compensatoriu un astfel de individ, dacă într-adevăr e aşa cum spuneţi dumneavoastră, ar fi ajuns să înfăptuiască fapte eventual similare şi după ce şi-ar fi ispăşit de drept pedeapsa", a declarat social-democratul Nicuşor Halici.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea recursului compensatoriu Nicusor Halici Oana Florea PSD recurs compensatoriu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 ian 18:14
Răspunde | Votează email 0 email
serj
majoritatea infractorilor sunt tigani. si ca sa le reamintim unde le este locul, eu ca stat, as da lege ca toti detinutii care nu sufera de boli grave sa munceasca la canalul bucuresti-dunare pentru ispasirea mai rapida a pedepsei. pe sistemul: iti muncesti libertatea, dai 8 ore/zi cu tarnaccopul, scapi de 8 ore din totalul pedepsei. si tot asa pana crapa. nu vor sa munceasca? platesc para'ndarat statului sau sunt executati de bunuri recuperate prin ordin judecatoresc. nu au bunuri? li se taie ratia de hrana din inchisoare, se da carcera + pedeapsa prelungita de timp. pana cedeaza. inchisoarea trebuie sa indrepte oamenii si sa-si recunoasca pacatele, nu sa iasa specializati din inchisori precum mercenarii din legiunea franceza.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H