Deputat PSD, despre legea recursului compensatoriu: Efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în puşcărie

În timp ce USR cere abrogarea legii privind recursul compensatoriu, care a dus la eliberarea mai devreme din închisori a unor condamnați pentru crime, violuri și tâlhării, deputatul PSD Oana Florea susține că efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă acești deținuți ar fi stat un an în plus în pușcărie. Oana Florea spune că trebuie găsite soluții pentru acești deținuți să fie reintegraţi în societate.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 15:07
Deputat PSD, despre legea recursului compensatoriu: Efectele ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în puşcărie

„Efectele cred că ar fi fost aceleaşi şi dacă ar fi stat un an în plus în închisoare. Cât să îi ţii acolo ca să ai garanţia că îi recuperezi? Înainte să ne plângem de milă trebuie să ne gândim la soluţii. Faptul că iei un om din societate, un om periculos, indiferent ce infracţiuni ar fi făcut şi îl ţii acolo, îl tratezi aproape ca pe un animal şi ai pretenţia, când îi dai drumul, să se comporte ca un om. (Reporter: Credeţi că a greşit Parlamentul votând o astfel de lege?) Cred că trebuia dată la pachet cu nişte măsuri post condamnare”, a declarat Oana Florea, deputat PSD, pentru Digi24.

La rândul său, deputatul PSD Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei juridice din Cameră, susţine că „astfel de evenimente sunt ireversibile”. „Acum trebuie să fim foarte corecţi, judecând la rece, cât se poate în astfel de circumstanţe, din păcate astfel de evenimente sunt ireversibile şi pe această cale îmi exprim complet şi regretul şi dezacordul că există în continuare posibilitatea ca astfel de fapte să fie înfăpuite de diferiţi indivizi, chiar recidivişti fiind ei, trebuie să spunem că şi dacă nu ar fi beneficiat de recursul compensatoriu un astfel de individ, dacă într-adevăr e aşa cum spuneţi dumneavoastră, ar fi ajuns să înfăptuiască fapte eventual similare şi după ce şi-ar fi ispăşit de drept pedeapsa”, a declarat social-democratul Nicuşor Halici.