Deputaţi PSD fără mască, scandal într-un fast-food din Bucureşti UPDATE

Doi deputaţi PSD au fost amendaţi după ce au refuzat să poarte mască de protecție într-un fast-food din sectorul 3 și au făcut scandal. Este vorba despre deputaţii Adrian Solomon şi Irinel Stativă. 

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 05:28
Deputaţi PSD fără mască, scandal într-un fast-food din Bucureşti UPDATE
UPDATE – ”Nu am fost amendaţi aseară. Am fost doar legitimaţi. Totul e un abuz”, a susţinut Solomon într-un mesaj transmis Hotnews.
Întrebat de ce este un abuz, replica a fost: „Am fost legitimaţi şi atât”. Întrebat din nou despre amendă, el a răspuns: „Asta ştiu de la TV”.

Chestionat despre conflictul cu poliţiştii şi jignirile pe care le-ar fi adus acestora, Solomon a răspuns: „Să demonstreze în instanţă. E uşor în comunicate”.

UPDATE: Deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, amendaţi pentru că au refuzat să poarte măști de protecție în interiorul unui fast-food din București, le-au reproşat poliţiştilor care au luat această măsură că nu își cunosc locul în ierarhie, au precizat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Tot ei le-au spus oamenilor legii că: “Nu vă meritaţi hainele statului!”, “Eu vă plătesc salariile!”, “Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie!”, ”Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” sau “Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală!”, conform aceloraşi surse.

„În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, anunţă Poliţia Capitalei.

În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora, relatează Poliţia Capitalei.

Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar.

„Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizează poliţiştii.

Cele două persoane sunt doi deputaţi PSD de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, conform unor surse din poliţie.
Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei, pentru încălcarea Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cei doi le-ar fi spus poliţiştilor inclusiv că ei le plătesc salariile şi că nu sunt demni de haina pe care o poartă.

Citeşte şi Ciolacu îl atacă pe primul ministru, numindu-l „Orban Pilduitorul”, şi spune că pentru PNL „nu există lege, nu există bun simţ”