Preşedinţii de partide parlamentare pot beneficia de protecţie din partea SPP, la cerere

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței care prevede, printre altele, că Serviciul de Protecție și Pază poate asigura protecție și președinților de partide parlamentare, la cererea acestora. 

22 dec. 2015, 11:28
Preşedinţii de partide parlamentare pot beneficia de protecţie din partea SPP, la cerere

Această prevedere a fost introdusă în proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2015 privind unele măsuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activității de curierat a materialelor clasificate și pentru modificarea și completarea unor acte normative, proiect care a fost votat în plen cu 185 de voturi pentru, două voturi împotrivă și patru abțineri.

Ordonanța a fost adoptată de Senat fără prevederea potrivit căreia președinții de partide beneficiază de protecția SPP, însă această prevedere a fost reintrodusă de deputați. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect de lege.

content-image

În urma acestei decizii, preşedintele UNPR Gabriel Oprea va putea beneficia din nou de escorta SPP. Asta după ce în luna octombrie s-a aflat în centrul unui scandal iscat în jurul morţii unui poliţist care a căzut cu motocicleta într-o groapă în zona Ştirbei Vodă, în timp ce conducea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, la acea vreme ministru de Interne şi vicepremier.

În cadrul anchetei privind accidentul s-a aflat că, de la începutul anului, ministrul Gabriel Oprea făcuse peste 1.500 de drumuri însoţit de coloană oficială.

CITEŞTE ŞI  Oprea, despre tragedia poliţistului: Eram la serviciu. Vicepremierul va fi audiat la Parchet