Deputaţii dau miercuri vot final pe cererea de arestare a lui Cătălin Teodorescu şi a lui Marko Attila

Rapoartele Comisiei juridice privind solicitarea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor Cătălin Teodorescu şi Marko Attila vor fi citite în şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor, urmând ca votul final să fie dat de deputaţi în plenul de miercuri, a declarat Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor, după şedinţa Biroului permanent de marţi. 

RomaniaTV.net
02 dec. 2014, 14:49
Deputaţii dau miercuri vot final pe cererea de arestare a lui Cătălin Teodorescu şi a lui Marko Attila
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, în timp ce în cazul deputatului Marko Attila nu a fost întrunită majoritatea necesară de voturi pentru încuviinţare. 

„La Cătălin Teodorescu au fost 15 colegi în sală, 14 au votat pentru încuviinţare şi un vot a fost împotrivă”, a precizat, după şedinţa de marţi, vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica. 

În ceea ce-l priveşte pe deputatul Marko Attila, Nica a spus că nu a fost întrunită majoritatea necesară de voturi pentru încuviinţare. 

„Numărul colegilor a mai crescut cu doi şi rezultatul votului a fost 13 voturi pentru încuviinţare, două abţineri şi două voturi împotrivă. În concluzie, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviinţare”, a precizat Nica. 

În condiţiile în care Comisia juridică are în componenţă 27 de membri, numărul necesar de voturi „pentru” ar fi trebuit să fie 14. 

Potrivit procedurii, decizia finală în cazul celor doi deputaţi revine plenului Camerei Deputaţilor. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat pe 24 noiembrie procurorului general să sesizeze ministrul Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. 

În acelaşi dosar, deputatul UDMR Marko Attila a fost anunţat că este urmărit penal pe 21 noiembrie.