Deputaţii şi senatorii îşi primesc indemnizaţiile înainte de Paşti. Profesorii şi pensionarii nu vor primi nimic în avans

Deputaţii şi senatorii îşi primesc banii pentru transport şi cazare, urmând ca joi să încaseze şi indemnizaţiile de parlamentari, scrie stiripesurse.ro. Potrivit unei precizări venite din partea Camerei Deputaţilor, plata salariilor funcţionarilor din Camera Deputaţilor se face lunar în data de 5. Aceeași regulă se aplică și în ceea ce privește indemnizațiile și celelalte drepturi financiare pentru deputați, mai precizează sursa citată.

RomaniaTV.net
04 apr. 2018, 11:48
Deputaţii şi senatorii îşi primesc indemnizaţiile înainte de Paşti. Profesorii şi pensionarii nu vor primi nimic în avans

Parlamentarii se numără printre categoriile privilegiate de bugetari care vor primi banii înainte de Paşte, în timp ce alţi bugetari nu beneficiază de această facilitate.

Referitoare la plata în avans a drepturilor salariale pentru funcționarii din Camera Deputaților, precizăm că plata se face pe data de 5 a fiecărei luni, iar luna aprilie nu reprezintă o excepție. Aceeași regulă se aplică și în ceea ce privește indemnizațiile și celelalte drepturi financiare pentru deputați, respectiv plata tot pe data de 5 a lunii„, potrivit unei precizări venite din partea Camerei Deputaţilor, după ce în presa centrală a apărut informaţia că deputaţii şi senatorii îşi primesc în avans indemnizaţiile înainte de Paşte.

Conform Ordinului ministrului Finanţelor 35 de instituţii ale statului vor plăti în data de 5 aprilie salariile aferente lunii martie 2018. 

Lista instituţiilor publice care vor plăti salariile în data de 5 aprilie 2018, înainte de Paste.

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, că „mulţi nu şi-au manifestat interesul” pentru plata salariilor înaintea sărbătorilor, precizând că lista publicată deja nu mai poate fi modificată.

„Am discutat cu fiecare instituție în parte. Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paște acest salariu. Mulți nu și-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finanțe am asigurat cadrul legal. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paște au contactat directorul general al Direcției Regionale al Finanțelor , iar aces lucru s-a întâmplat și la nivel local. În această plată intră doar salariile, nu și indemnizațiile”, a spus Eugen Teodorovici. 

Sindicaliștii din Educatie spun că angajații pe care îi reprezintă nu vor primi banii în avans, pentru că ministrul Educaţiei nu a cerut acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.