Deputaţii spanioli, blocaţi în clădirea Congresului de manifestanţii „În picioare”

Clădirea Congresului din Madrid a fost blocată joi după-amiază de manifestanţii mişcării de protest "În picioare", care cereau demisia întregului Guvern.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 17:43
Deputaţii spanioli, blocaţi în clădirea Congresului de manifestanţii „În picioare”

Manifestaţia fusese convocată cu două ore înainte, la ora locală 17:00, iar organizatorii protestului propuneau concentrarea pe durată nedeterminată în faţa clădirii Congresului Deputaţilor, până la „demisia guvernului şi a conducerii statului”. Aproximativ 200 de persoane au rămas adunate în Plaza Neptuno, din apropierea clădirii Congresului Deputaţilor.

Poliţia din Madrid a blocat, joi după-amiază, toate căile de acces către clădirea Congresului Deputaţilor din cauza convocării unei manifestaţii ai cărei organizatori, membri ai platformei „En pie” (În picioare), au îndemnat la asedierea acestui edificiu, după cum transmite Canal 24Horas, citat de Agerpres.

Peste 1.400 de poliţişti se află în zonă, unde a fost stabilit un perimetru de securitate în jurul clădirii camerei inferioare a legislativului spaniol. Numai riveranii pot trece de cordonul poliţiei.