Deputații USR, protest cu pancarte în Parlament. Liderul AUR George Simion a dat buzna în biroul lui Ciolacu

Scandal în Parlament. Deputații USR au afisat pancarte de la protestele profesorilor în plenul Camerei Deputatilor, apoi au mers cu ele în fața biroului lui Marcel Ciolacu și au cerut majorări de salarii în Educație. Acolo a intervenit și liderul AUR George Simion.

31 mai 2023, 14:38
Deputații USR, protest cu pancarte în Parlament. Liderul AUR George Simion a dat buzna în biroul lui Ciolacu

Parlametnarii USR și AUR au afișat miercuri bannere și pancarte cu solicitările profesorilor. USR-iștii au purtat tricouri negre pe care era inscripționat mesajul „Susținem greva profesorilor”.

„Am adus vocea românilor în Parlament, ca de fiecare dată când PSD și PNL ignoră problemele acestora. Este timpul ca profesorii să primească măririle solicitate, iar PSD și PNL să mai taie din pensiile speciale, din achizițiile de autoturisme făcute cu dedicație, din sinecurile create pe bandă pentru a mulțumi activul de partid. Poate măcar așa, din pancartele profesorilor, află Nicu și Marcel care e situația reală, ce salarii de mizerie au profesorii debutanți, în timp ce ei nu mai știu cum să-și împartă funcțiile, ciolanul, și să se gândească la înmulțirea propriilor privilegii”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Lor li s-au alăturat și mai mulți parlamentari AUR, în frunte cu George Simion.

„Pentru domnul Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, sunt nişte pancarte aduse de profesori aici, în Camera Deputaţilor, nu contează cine le-a adus – USR-ul. Văd că USR-ul niciodată nu face treaba până la capăt. A fost şi la guvernare, a încercat cu două tururi de alegeri, a încercat nişte mici reforme, nu le-a dus până la capăt. Trebuia USR-ul să-i ducă aceste pancarte domnului Ciolacu, viitorului premier, care nu-şi asumă deloc, el e principalul partid din actuala guvernare, dar nu îşi asumă acest rol. Nu-i nicio problemă, o să luăm noi aceste pancarte şi i le ducem domnului Ciolacu”, a afirmat Simion

Miercuri, au loc proteste în stradă ale profesorilor în mai multe orașe, precum Constanța, Galați sau Suceava.

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Cotroceni pe cei trei lideri ai coalitiei de guvernare PSD-PNL-UDMR pentru consultări pe tema grevei din educație. De la întâlnirea care a început la ora 12 a lipsit președintele UDMR Kelemen Hunor. A participat în schimb, ministrul Educației, Ligia Deca. După discuții, liderii sindicali din Educație au fost chemați din nou la negocieri la Guvern.

 

George Simion despre greva profesorilor: „Guvernul i-a considerat asistaţi sociali, săraci cu care nu trebuie discutat, oferindu-le cupoane”

Greva profesorilor continuă şi după discuţiile cu Klaus Iohannis, iar George Simion a venit în direct la România TV cu un tricou inscripţionat cu mesaj pentru susţinerea dascălilor care au ieşit în stradă.

Întrebat de Andreea Creţulescu ce plan are AUR pentru Educaţie, George Simion a explicat cu programul de guvernare al partidului pe masă.

„Este ceva logic, este apanajul guvernarii. Oamenii astia au iesit in strada justificat. Oamenii astia cer in plus 2.000 de lei la salarii. Solutia e simpla: negociezi si acorzi niste mariri. Guvernul i-a considerat asistati sociali, handicapati, saraci cu care nu trebuie discutat, oferindu-le cupoane. Informatia mea este ca erau pregatiti liderii sa renunte azi, dar profesorii din strada au refuzat”, a spus George Simion.

Citește și: Protest al sindicaliştilor din Educație. Negocierile cu Guvernul au eșuat. Mii de angajaţi din sistem mărșăluiesc prin București