AVIZ FAVORABIL pentru arestarea lui Gheorghe Coman. Deputatul şpăgar va ajunge după gratii

Deputaţii îşi întrerup vacanţa de Crăciun să voteze arestarea conservatorului Gheorghe Coman. Comisia juridică l-a chemat pe deputat să dea explicaţii în legătură cu acuzaţiile procurorilor. Coman a fost prins săptămâna trecută când cerea 3.000 de lei şpagă de la şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău.

23 dec. 2013, 08:40
AVIZ FAVORABIL pentru arestarea lui Gheorghe Coman. Deputatul şpăgar va ajunge după gratii

UPDATE: Comisia juridică a dat raport favorabil pentru cererea de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman.

„Sunt nevinovat. Nu stiu de ce m-a cautat omul ala (seful DSV Buzau, n.r.). Mi-a cerut sa ne vedem la un PECO din Buzau, eu n-am vrut. A venit dupa mine cu masina. Eu nu am fugit de nimeni, i-am zis aluia ca nu am ce discuta cu el, m-am urcat in masina si am plecat linistit unde aveam treaba. Nu m-a urmarit politia, a doua zi m-a sunat sotia ca e politia la noi la usa. Nu-mi dau demisia, ca sunt nevinovat. De cand am venit la PC astia din judet au ceva cu mine. Il cunosc pe omul ala de 5 ani, e de la PDL, l-am ajutat acum 4 ani in campanie. Era prieten, mergeam la sprit. El credea ca daca PC are ministerul agriculturii toate functiile le da PC-ului”, a declarat Gheorghe Coman.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni raport favorabil, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, pentru solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman.

Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor a început după ora 10.00. La şedinţă a participat şi Gheorghe Coman, care a fost invitat pentru a se apăra.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a luat în discuţie vineri solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman.

Ulterior, preşedintele Comisiei, Bogdan Ciucă, a anunţat că membrii Comisiei au acces la dosarul deputatului Gheorghe Coman până luni dimineaţă.

Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial joi de ministrul Justiţiei cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care se solicită încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman.

El este acuzat de folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.