Deputatul anti-mască de la AUR Ringo Dămureanu a făcut scandal la Prefectura Dolj VIDEO

Deputatul anti-mască de la AUR Ringo Dămureanu a făcut scandal la Prefectura Dolj, chiar în timp ce îsi prelua certificatul de parlamentar. Politicianul si-a dat jos masca, apoi chiar a aruncat-o, totul în faţa colegilor parlamentari.

18 dec. 2020, 16:50
Deputatul anti-mască de la AUR Ringo Dămureanu a făcut scandal la Prefectura Dolj VIDEO

Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj, şi-a dat masca jos la evenimentul de înmânare a certificatelor care atestă calitatea de parlamentar, în incinta Prefecturii Dolj. Deputatul anti-mască de la AUR a ţinut să le explice colegilor parlamentari prezenţi în sală că multe tipuri de măşti comrcializate în România nu sunt conforme.

„Nu în ultimul rând aș dori să vorbim despre libertăți, pentru că, uitați-vă, noi purtăm acum niște măști recunoscute oficial de Guvern ca fiind 80% neconforme. Suntem obligați să facem asta, ținem locurile de joacă închise, școlile închise. Toate aceste presiuni care s-au făcut pe populația actuală au dus la acest rezultat. Instituțiile statului au făcut presiuni asupra tuturor cetățenilor și asupra noastră. Jandarmeria s-a implicat în campania electorală, aplicându-ne sancțiuni. (…) transmit tuturor locuitorilor să aibă încredere în clasa politică pentru că ea se va reforma, se va însănătoși, iar partidul pe care îl reprezint este o garanție în acest sens”, a declarat Ringo Dămureanu, moment în care şi-a dat masca jos şi a aruncat-o pe masă chiar lângă un alt participant la şedinţă.

Deputatul anti-mască de la AUR Ringo Dămureanu a facut scandal la Prefectura Dolj

Citeşte şi: Avocata Diana Şoşoacă, circ la Cotroceni. Şi-a pus masca incorect doar pe gură

Parlamentarii AUR sunt cunoscuţi ca militanţi împotriva purtării măştilor de protecţie în ciuda pandemiei de COVID-19. Nu este prima dată când un lider AUR face astfel de gesturi. S-a întâmplat şi la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Avocata Diana Sosoaca a fost filmată la începutul consultărilor cu şeful statului, la Palatul Cotroceni, când purta incorect masca de protecţie, acoperindu-şi doar gura, nu şi nasul. Ulterior, liderul AUR Diana Şocoacă a povestit pe Facebook că la consultările cu Klaus Iohannis și-ar fi dat jos masca de protecție de pe față. Ea ar fi vrut să transmită prin acest gest un semnal către Administrația Prezidențială.

„Am făcut un lucru prin care am dat un semnal domnului președinte, de fapt Instituției Prezidențiale. Deci eu nu am ținut masca decât pe gura, în rest am respirat normal. M-am uitat fix în ochii domnului președinte, ni s-a vorbit frumos, cu glas cutremurător chiar și ni s-a spus că în urma discuțiilor de astăzi se pare că nu se poate configura un guvern.

Și mă bucur din suflet. De fapt nu noi le-am încurcat planurile, ci poporul roman.”, a transmis Diana Şoşoacă.

 

Rezultate alegeri parlamentare Dolj: PSD, cât PNL şi USR la un loc

PSD a câştigat alegerile parlamentare în Dolj, fiind urma de PNL şi Alianţa USR-PLUS.

La Senat, PSD a obţinut în Dolj 45,86% din voturile valabil exprimate, PNL – 24,67%, Alianţa USR-PLUS – 11,17%, PMP – 5,24% şi Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) – 5,17%.

La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 45,38%, PNL – 24.23%, Alianţa USR – PLUS – 11,18%, Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) – 5,04%, iar PMP era la limita pragului electoral cu 4,97%.

Celelalte partide nu au depăşit pragul electoral de 5%.