Deputatul Marin Anton, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului Marin Anton, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 - 23 iulie 2013, a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul "Anton D. Marin întreprindere individuală".

RomaniaTV.net
13 aug. 2014, 08:51
Deputatul Marin Anton, declarat incompatibil de ANI

Potrivit unui comunicat al ANI, Marin Anton nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora ‘calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică’.

ANI susţine că Marin Anton a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază: de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

DOSARUL ZILEI, episodul 33: Marin Anton VIDEO

Marin Anton a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează comunicatul ANI.

Sursa citată adaugă că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Conform site-ului Camerei Deputaţilor, Marin Anton a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.19 Giurgiu, colegiul uninominal nr.2, fiind, până în martie 2014, membru al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

Marin Anton este noul vicepreşedinte PNL Giurgiu

Din martie 2014, a devenit deputat neafiliat.