Deputatul Cosmin Necula: Nu voi vota pentru actualul proiect Roşia Montană

Deputatul băcăuan Cosmin Necula a declarat marţi că nu va vota proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montana în forma actuală prezentată public.

RomaniaTV.net
03 sept. 2013, 09:23
Deputatul Cosmin Necula: Nu voi vota pentru actualul proiect Roşia Montană

Deputatul social-democrat Cosmin Necula a declarat, pentru Agerpres, că actuala formă a proiectului de la Roşia Montana nu respectă interesele ţării. „Este o formă care nu ţine de interesele ţării. Este mult mai bine să avem şi să păstrăm un mediu natural sănătos, lăsând în grija generaţiei viitoare găsirea unor modalităţi de exploatare care să ofere garanţia aplicării de soluţii tehnice mai puţin agresive din punct de vedere ecologic”, a precizat deputatul social-democrat Cosmin Necula.

Potrivit acestuia, este la fel de important să fie lăsată posibilitatea ca „de resursele naturale, în general, să dispună şi generaţiile viitoare aşa cum vor considera necesar pentru binele oamenilor ţării, nu să le epuizăm şi exporta, folosind exploatări cu tehnologii ineficiente şi otrăvitoare”.

„Actuala clasă politică din care fac parte este datoare, după 23 de ani în care nu s-au aplicat, ori chiar nu s-au căutat deloc soluţii pentru a nu se permite distrugeri grave în domeniul economic din România, să se preocupe de prezent, dar şi de generaţiile viitoare. În acest moment, Guvernul îşi poate asuma orice, dar nu poate influenţa conştiinţe”, a afirmat deputatul băcăuan.

Cosmin Necula a spus că este în favoarea unui referendum pe subiectul Roşia Montană, dar, în opinia sa, ‘e foarte important ca acesta să fie organizat numai după o dezbatere parlamentară aplicată, în care să se vorbească nu doar de Roşia Montană, ci despre soarta resurselor naturale din România, în general’.