Deputatul Daniel Ghiţă cere testarea demnitarilor pentru a vedea dacă au consumat droguri sau alcool. „România trebuie condusă de oameni lucizi, în deplinătatea facultăţilor mintale”

Deputatul PSD Daniel Ghiţă propune ca demnitarii, „în frunte cu premierul” să fie testaţi periodic pentru consum de droguri sau alcool. Parlamentarul spune că a primit mai multe solicitări ale cetăţenilor din circumscripţia sa, după scandalul public în care a fost implicat premierul în ceea ce priveşte tinereţea sa.

31 aug. 2021, 18:36
Deputatul Daniel Ghiţă cere testarea demnitarilor pentru a vedea dacă au consumat droguri sau alcool. „România trebuie condusă de oameni lucizi, în deplinătatea facultăţilor mintale”

„Solicit testarea demnitarilor pentru a vedea dacă au consumat droguri sau alcool”, a scris Daniel Ghiţă, pe Facebook. Deputatul a explicat că „în urma scandalului public legat de faptele de tinerețe ale premierului Florin Cîțu, am primit sute de solicitări de la cetățenii români din circumscripția mea electorală, dar și din toată țara și din diaspora, prin care mi s-a cerut ca, în calitatea mea de parlamentar, să iau măsuri pentru a îndepărta de la pârghiile statului român demnitarii care se droghează sau umblă beți. De aceea propun public ca toți demnitarii statului român, începând cu cei de la Palatul Victoria și cu premierul în frunte, să fie testați periodic și verificați dacă au consumat droguri sau alcool”.

Citeşte şi Daniel Ghiță o face praf pe Clotilde Armand. „Dacă erai în Franța și îți băteai joc de Paris, te luau Vestele Galbene pe sus și te aruncau la tomberon!”

Parlamentarul PSD propune ca „cei prinși drogați sau beți să fie demiși, desigur, și să nu mai ocupe niciodată funcții publice”, explicând faptul că „responsabilitatea uriașă care apasă pe umerii miniștrilor și a premierului este prea mare pentru ca România să își permită să fie condusă de persoane care se află sub influențe bahice sau care au ingerat substanțe interzise”.

Citeşte şi Tatăl lui Florin Cîțu reacţionează după ce Premierul a recunoscut că a condus beat la volan: „Probabil ca să ne protejeze pe noi, părinții”

În contextul scandalului care l-a avut în centru pe premierul Florin Cîţu, Ghiţă întreabă cum poate fi condusă ţara în acest fel, „dacă legea interzice conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor”. „România trebuie să fie condusă de oameni lucizi și în deplinătatea facultăților mintale și psihice! Iar dacă vrem fără penali în funcții publice, cu atât mai mult trebuie să fim de acord, la nivelul clasei politice, că drogații și bețivanii nu au ce să caute în funcții publice. Cine este de acord? Nihil Sine Deo”, a încheiat Daniel Ghiţă.