Deputatul Florentin Gust pleacă din PDL şi votează moţiunea de cenzură depusă de USL VIDEO

Florentin Gust, finul lui Mircea Geoană, vrea să se întoarcă în PSD şi să voteze moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ungureanu. Deşi a stat doar o lună în PDL, Gust se declară nemulţumit de concesiile pe care noul guvern le-a făciut UDMR, informează România TV.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 11:41
Deputatul Florentin Gust pleacă din PDL şi votează moţiunea de cenzură depusă de USL VIDEO

Gust a spus că principalul motiv de nemulţiumire a fost înfiinţarea facultăţii maghiare la UMF Târgu Mureş şi, în general, politica de şantaj a UDMR la adresa PDL. „Încă de acum o lună am spus că înceteze şantajul ăsta de la UDMR. Nu e posibil să se cedeze atât de mult ca să păstreze o guvernare”, a declarat Gust pentru România TV.

Deşi încă nu a vorbit cu social-democraţii, Florentin Gust este dispus să se înscrie în PSD, partidul datorită căruia a intrat în Parlament. „Cred că mă voi întoarce la PSD, dar nu vreau să se înţeleagă că este o chestiune de negociere”, a precizat deputatul.

El susţine că mulţi pedelişti sunt nemulţumiţi de politica pe care conducerea PDL o promovează în ceea ce priveşte relaţia cu UDMR, Gust precizând că nu poate susţine această politică împotriva conştiinţei sale. „Şi mâine dacă ies din politică, ies cu conştiinţa împăcat că nu am votat vreodată împotriva convingerilor mele”, a conchis deputatul.

Florentin Gust a intrat în Parlament ca deputat PSD, apoi a trecut la PC, ulterior s-a declarat independent, iar în martie se înscrisese în PDL.