Deputatul Florin Popescu: Le mulţumesc colegilor pentru că au avut încredere în mine

Deputatul Florin Popescu le-a mulţumit marţi colegilor săi pentru că s-au pronunţat împotriva arestării sale preventive şi a spus că nu are de gând să fugă din ţară, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 12:30
Deputatul Florin Popescu: Le mulţumesc colegilor pentru că au avut încredere în mine

‘Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru că au avut încredere în mine, că nu reprezint un pericol public şi, totodată, reafirm ceea ce spun de o lună de zile, că sunt la dispoziţia Justiţiei. Oricând voi fi solicitat pentru o declaraţie nu mă voi sustrage. Nu am de gând să fug din ţară. Rămân aici, la dispoziţia Justiţiei, care sper să fie independentă. Parlamentul a ţinut cont şi de hotărârea Comisiei juridice, unde a fost acelaşi răspuns’, a declarat Florin Popescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă i-a fost teamă, el a răspuns: ‘Oricine trece prin astfel de lucruri normal că are emoţii’.

Deputatul Florin Popescu nu poate fi arestat preventiv, a decis marţi plenul Camerei Deputaţilor. Dintre parlamentarii prezenţi, 224 s-au pronunţat împotriva arestării preventive şi 78 în favoarea acesteia. Votul a fost secret cu bile.

Deputatul Florin Popescu le-a cerut colegilor săi să nu îl considere un pericol public, argumentând că nu s-a opus niciun moment bunului mers al Justiţiei.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.