Deputatul Gheorghe Coman a scăpat de arest. ICCJ a respins cererea procurorilor

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a deputatului PC Gheorghe Coman, acuzat de corupţie, informează România TV. Coman va fi cercetat în stare de libertate.

RomaniaTV.net
27 dec. 2013, 18:20
Deputatul Gheorghe Coman a scăpat de arest. ICCJ a respins cererea procurorilor

Instanţa i-a impus totuşi lui Gheorghe Coman interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la un complet alcătuit din 5 judecători de la ICCJ.

Camera Deputaţilor a votat propunerea de arestare a parlamentarului Gheorghe Coman, cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Plenul Camerei a aprobat vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea MJ privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor.

Gheorghe Coman a ajuns la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile, deputatul declarând, la ieşirea din sediul Direcţiei, că va colabora cu procurorii şi se va prezenta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi judecată propunerea de arestare preventivă.

Coman nu a vrut să facă alte declaraţii, spunând doar că nu a luat bani şi că aşteaptă decizia instanţei.

Bogdan Vlad, avocatul lui Coman, a spus că s-a emis mandatul de aducere pentru a putea fi îndeplinită procedura de luare la cunoştinţă a învinuirilor ce i se aduc clientulu său. Avocatul a precizat că se va prezenta împreună cu clientul său la ICCJ, fără a fi citat.

Avocatul a mai spus că, în faţa anchetatorilor, poziţia procesuală a lui Coman a fost aceea că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a deputatului Gheorghe Coman şi a decis să judece cererea astăzi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au transmis instanţei supreme referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman, la scurt timp după ce anchetatorii i-au prezentat deputatului învinuirile din dosar.

Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, cu 13 voturi pentru şi o abţinere, a anunţat vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica.