Deputatul Ghervazen Longher, condamnat la trei luni de închisoare. Cu suspendare

Deputatul Ghervazen Longher, reprezentant în Parlament al minorităţii poloneze, a fost condamnat marţi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la trei luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 13:51
Deputatul Ghervazen Longher, condamnat la trei luni de închisoare. Cu suspendare

Longher a primit această pedeapsă după ce şi-a angajat ilegal fratele şi sora la Camera Deputaţilor.

Instanţa i-a impus deputatului un termen de încercare de 2 ani şi 3 luni, obligându-l să plătească suma de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ghervazen Longher a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în septembrie 2013, ancheta în acest caz fiind demarată în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate în noiembrie 2011.

Procurorii susţin că deputatul Ghervazen Longher a formulat cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material în cuantum de 19.767 de lei.

Totodată, deputatul a formulat cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa în cuantum de 15.800 lei.


loading...
Partenerii noștri