Deputatul Gigel Ştirbu: Legea cinematografiei şi Legea drepturilor de autor trebuie modificate

Preşedintele comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a afirmat că printre priorităţile Comisiei în actuala legislatură se află modificarea Legii cinematografiei şi a Legii drepturilor de autor.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 15:06
Deputatul Gigel Ştirbu: Legea cinematografiei şi Legea drepturilor de autor trebuie modificate

„A existat o lege a cinematografiei a regretatului Sergiu Nicolaescu, care a parcurs toţi paşii procedurali în cele două Camere şi a fost respinsă. Se simte nevoia acută de modificare a acestei legi din partea beneficiarilor principali ai legii, şi mă refer la asociaţiile profesionale ale scenariştilor, actorilor, producătorilor. O altă lege care este în prim-planul comisiei, în prima linie a intenţiei noastre, este legea drepturilor de autor. Unii spun că legea are părţi bune dar şi părţi care nemulţumesc diverse categorii profesionale, şi mă refer la interpreţi, compozitori. Sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate la cele două legi”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Gigel Ştirbu.

Deputatul s-a referit şi la rolul Comisiei de Cultură în proiectul de lege privind Roşia Montană.

„Un subiect extrem de fierbinte pe ordinea de zi a agendei publice este proiectul privind Roşia Montană, pentru care Comisia pentru Cultură din Cameră este avizatoare. Aş dori ca săptămâna viitoare, împreună cu colegii mei, să avem o întrevedere cu reprezentanţii contestatarilor acestui proiect”, a spus Ştirbu.

Potrivit deputatului, pe ordinea de zi a Comisiei se mai află o ordonanţă care vizează modificarea Legii publicităţii, „a aspectului referitor la publicitatea din audiovizual”, care a fost trimisă spre reexaminare Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu.