Deputatul Ion Stan nu poate părăsi ţara

Instanţa supremă a respins cererea depusă de Ion Stan de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţară, dispusă în cazul său de procurorii DNA, informează România TV.

RomaniaTV.net
27 dec. 2012, 14:21
Deputatul Ion Stan nu poate părăsi ţara

Ion Stan a cerut să îi fie ridicată interdicţia dispusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Camera Deputaţilor a respins, vineri, prin vot, ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.

Potrivit unor surselor din rândul parlamentarilor care au numărat voturile, s-au înregistrat 226 de voturi „împotriva” cererii Ministerului Justiţiei (MJ) de încuviinţare a arestării preventive a lui Stan şi doar 145 de voturi „pentru”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după respingerea în plenul Camerei a ridicării imunităţii lui Ion Stan, că acesta nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor, ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament.

Ulterior, deputatul Ion Stan şi-a anunţat demisia din PSD.

Potrivit DNA, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, „câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre „un miliard, un miliard două sute”.

În referatul trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care s-a solicitat încuviinţarea arestării lui Ion Stan, procurorii au arătat că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.