Deputatul Petru Movilă îi solicită premierului Ponta înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Deputatul PDL Petru Movilă îi solicită premierului Victor Ponta înfiinţarea Poliţiei Animalelor, această instituţie urmând să se ocupe de verificarea modului în care administraţiile locale îşi exercită atribuţiile în acest domeniu şi să poată lua măsuri pentru scoaterea animalelor agresive de pe străzi.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 16:13
Deputatul Petru Movilă îi solicită premierului Ponta înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Petru Movilă susţine, într-o adresă trimisă marţi primului-ministru, că în actualul context emoţional abordarea radicală de eutanasiere a câinilor fără stăpân nu îşi are rostul, el subliniind în acest sens necesitatea înfiinţării Poliţiei Animalelor.

În condiţiile în care această problemă trebuie rezolvată în cel mai scurt timp posibil, cu beneficii pentru toate părţile implicate, vă rog să analizaţi posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului prin care să fie înfiinţată Poliţia Animalelor.

Înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care să aibă ca principal scop reglementarea acestei probleme semnificative a României prin reducerea numărului animalelor fără stăpân, prin implementarea unor programe gratuite de sterilizare a acestora, precum şi pentru prevenirea săvârşirii unor fapte de cruzime faţă de animale sau a relelor tratamente aplicate acestora, este soluţia corectă la acest moment„, se arată în adresa trimisă de deputatul democrat-liberal premierului Victor Ponta.

Parlamentarul ieşean susţine că Poliţia Animalelor trebuie să fie independentă de autorităţile locale, astfel încât să poată controla modul în care administraţiile îşi respectă atribuţiile în acest domeniu.

Prin intermediul acestei structuri se poate controla în mod corect numărul animalelor fără stăpân, se pot lua măsurile necesare, într-un cadru legal, pentru aplicarea unor prevederi care să scoată de pe străzi animalele agresive, dar se şi pot conferi atribuţiile necesare pentru aplicarea unor sancţiuni contravenţionale împotriva persoanelor care săvârşesc fapte de cruzime sau rele tratamente faţă de animale„, se afirmă în adresă.

Petru Movilă a reamintit că în anul 2009 a depus un proiect de lege pe această temă la Parlament, iniţiativă care a fost respinsă.

Citeşte şi Movilă (PDL): E necesar protocol al forţelor de dreapta, inclusiv cu interzicerea migraţiei