Deputatul PNL Florin Roman îl atacă pe Vlad Voiculescu pe tema vaccinărilor pe pile: „Este inadmisibil! Este un factor de descurajare. Aşa nu ne mai facem sănătoşi”

Florin Roman afirmă că este de neacceptat faptul că 30% dintre cei care s-au vaccinat anti-COVID-19 nu s-au înscris pe platforma dedicată şi subliniază că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, trebuie să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând.

28 ian. 2021, 17:06
Deputatul PNL Florin Roman îl atacă pe Vlad Voiculescu pe tema vaccinărilor pe pile: „Este inadmisibil! Este un factor de descurajare. Aşa nu ne mai facem sănătoşi”

Deputatul PNL Florin Roman spune că este de neacceptat ca 30% dintre persoanele vaccinate până acum să fi fost imunizate în afara platformei de programare, aşa cum a declarat însuşi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea ministrului Sănătăţii, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă…ceea ce este de neacceptat! Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilităţi să fie amânate din cauza pilelor şi relaţiilor.

Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare! Aştept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând! Discursurile nu rezolvă incapacităţile de funcţionare ale procesului de vaccinare! Aşa nu ne mai facem sănătoşi”, a scris Roman, joi, pe Facebook.

Deputatul PNL Florin Roman îi cere lui Vlad Voiculescu să ia măsuri

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria, că vor fi efectuate controale la centrele de vaccinare anti-COVID, iar pentru neregulile depistate vor fi aplicate sancţiuni.

El a spus că, în perioada 15 – 23 ianuarie, 1.353 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, deşi erau eligibile pentru etapa a treia.

”În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare.

Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Adrian Marinescu: „Sunt șanse mari ca Ivermectina să fie folosită și în România pentru tratarea COVID. Poate ajuta și în cazurile grave”