Deputatul Radu Cristescu a declarat război băncilor străine: „Dacă vin la putere, aplic legea și-i bag la pușcărie pe hoți, care se îmbogățesc pe spatele românului amărât!” | EXCLUSIV

Deputatul PSD Radu Cristescu a lansat un atac virulent la adresa băncilor străine care-și desfășoară activitatea în România. În opinia politicianului, aceste instituții reprezintă grupuri infracționale organizate, girate de instituțiile statului. 

24 mai 2023, 20:55
Deputatul Radu Cristescu a declarat război băncilor străine: „Dacă vin la putere, aplic legea și-i bag la pușcărie pe hoți, care se îmbogățesc pe spatele românului amărât!” | EXCLUSIV

Radu Cristescu susține că principalul vinovat pentru haosul din sistemul bancar, ce prejudiciază cetățenii de bună credință, este Mugur Isărescu, bugetarul montat „pe viață” la BNR, după 1989.

„Băncile sunt un fel de cartel, un fel de sistem mafiot. Am dovadă acțiunea ANPC-ului la nivelul băncilor. O singură bancă este cu capital românesc, CEC Bank

Cu patronajul domnului Mugur Isărescu se întâmplă o serie de nenorociri în sistemul bancar românesc, care nu este românesc. Băncile din România sunt băncile cu cel mai mare profit din lume. Din lume! 

Unde duc profitul? Afară! Repet, sub înaltul patronaj al domnului Mugur Isărescu se întâmplă o serie de nenorociri. Acum, când ANPC-ul i-a prins și i-a amendat înșelând clienții – profesorii de exemplu, care vor să-și facă un credit ‘Prima Casă’. Ce fac ei? Aidoma ambasadelor: s-au întâlnit și au zis să dea ANPC-ul în judecată. 

(…) Instituțiile statului român să-și facă datoria! Și DNA-ul, și alte instituții de forță găsesc (n.r. – doar) câte un necăjit de printr-o primărie, nu se uită ce se întâmplă la Ministerul Energiei (n.r. – condus de către ministrul Virgil Popescu, de la PNL), unde e un jaf! Nu apare DNA-ul. Pentru ceea ce se întâmplă la Romgaz vă trebuie o emisiune întreagă! (…) O să scriu peste câteva zile ce jaf a fost la Romgaz, de zeci de milioane de euro, cine sunt oamenii!”, a comentat Radu Cristescu, la România TV.

Dacă va ajunge la putere, Radu Cristescu va face ordine, a promis politicianul.

„Dacă vin la putere, aplic legea și-i bag la pușcărie pe hoți, care se îmbogățesc pe spatele românului amărât”, a transmis oficialul PSD.