Deputatul Radu Cristescu, despre tânărul drogat care a ucis doi oameni: „Va fi primul ‘client’ al legii Anastasia, creată de PSD”

Deputatul Radu Cristescu, despre tânărul drogat care a ucis doi oameni sâmbătă dimineață. Acesta era drogat și a fugit de la locul accidentului, fiind depistat ulterior de polițiști în Vama Veche. Deputatul spune că „a înțărcat bălaia” pentru că datorită „legii Anastasia” creată de PSD, acesta nu va putea evita închisoarea.

19 aug. 2023, 21:36
Deputatul Radu Cristescu, despre tânărul drogat care a ucis doi oameni: „Va fi primul ‘client’ al legii Anastasia, creată de PSD”
Deputatul Radu Cristescu, despre tânărul drogat care a ucis doi oameni

Deputatul Radu Cristescu, despre tânărul drogat care a ucis doi oameni. „Grație PSD, criminalul de la 2 Mai va sta vreun deceniu după gratii. Românii sunt oripilați de tragedia provocată la 2 Mai de un june imberb, drogat a la Untold, și care a băgat doi tineri nevinovați în mormînt și alți cîțiva în spital.

Băiețelul de bani gata, căruia la 19 ani mami și tati i-au luat Merțan decapotabil, era atît de trotilat că a fugit de la locul accidentului fără măcar să facă priza cu realitatea. Cu tragedia prin care a îndoliat două familii, mai precis. Înțeleg că puțin mai înainte mai făcuse un accident, fără victime de data asta”, scrie pe Facebook, Radu Cristescu.

Citește și: Radu Cristescu (PSD), atac dur la adresa ministrului PNL al Justiției, Alina Gorghiu: „Când nu dansează la festivaluri muzicale, slobozește idei!” (FOTO)

Deputatul Radu Cristescu, despre tânărul drogat care a ucis doi oameni

Deputatul social-democrat apreciază că „în alte vremuri, cu banii părinților, cu avocați grei și cu relațiile potrivite, criminalul precis ar fi scăpat cu 2-3 ani cu suspendare”.

Dar a înțărcat bălaia. Criminalul va face pușcărie de la 7 ani și jumătate în sus. Poate chiar vreo 10, pentru circumstanțe agravante. Și asta pentru că el va fi primul ‘client’ al legii Anastasia, creată de PSD și promulgată pe 8 iulie.

Conform acelei legi care a schimbat Codul Penal, bețivii și drogații care comit accidente auto mortale fac obligatoriu pușcărie. Iar același Cod mai spune că pedeapsa pentru ucidere din culpă e închisoarea de la unu la 5 ani, iar dacă s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale se majorează cu jumătate.

Deci se pleacă de la 7 ani și jumătate, la care vin și circumstanțele agravante, care există în acest caz. Grație PSD, ucigașii șoselelor nu vor mai fenta pușcăria.

Iar părinții de copii nesăbuiți se vor gîndi, poate, de două ori mai înainte de a-și ‘dota’ odraslele cu bolizi de superlux, arme mortale în mîinile unora. Sincere condoleanțe famiilor celor doi tineri uciși în accident”, încheie Radu Cristescu.