Deputatul UDMR, condamnat la închisoare pentru conflict de interese

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Politicianul a fost acuzat de ANI că și-a angajat nelegal fiul și soția la biroul său parlamentar.

10 feb. 2015, 12:36

Karoly Kerekes a fost condamnat în octombrie 2014 la 2 ani închisoare cu suspendare, pedeapsă redusă, în apel, la un an și jumătate închisoare cu suspendare.

De asemenea, completul de cinci judecători a desființat și decizia primei instanțe, prin care deputatul UDMR nu avea dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție publică pe o durată de 10 ani.

În septembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte în vederea cercetării deputatului Karoly Kerekes pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce acesta și-a angajat nelegal fiul și soția în cadrul biroului său parlamentar.

Potrivit ANI, deputatul UDMR Karoly Kerekes a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Szilard Kerekes, în perioada 2006 — 2010, și a soției sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 — 2009, în cadrul biroului parlamentar deținut în Circumscripția electorală nr. 28 Mureș.

Beneficiul patrimonial obținut de fiul și soția deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).

În baza cererii ANI, Karoly Kerekes a fost trimis în judecată în ianuarie 2014.