Deputatul Valeriu Steriu: Vom avea un dialog cu PSD privind viitoarea campanie

Deputatul Valeriu Steriu, care candidează sâmbătă la funcția de președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), a declarat că partidul pe care îl reprezintă va avea un dialog cu PSD despre viitoarea campanie.

RomaniaTV.net
26 mart. 2016, 13:36
Deputatul Valeriu Steriu: Vom avea un dialog cu PSD privind viitoarea campanie

Întrebat sâmbătă, în cadrul Conferinței Naționale a UNPR, dacă partidul său are în vedere să rediscute protocolul cu PSD, Valeriu Steriu a confirmat.

„Evident. Începând de luni, analizăm. Au fost foarte mulți care au propus să rediscutăm în toate direcțiile și avem, de altfel, dorința să ne cristalizăm relația cu partenerii. Au fost câteva zile atât pentru noi, cât și pentru parteneri. (…) Evident vom discuta mai departe cu colegii, vom face o analiză, vom avea un dialog cu PSD pentru a discuta cum se va închide sau nu, pe București, viitoarea campanie”, a explicat Steriu.

Acesta a precizat că UNPR are candidați pentru toate sectoarele, dar și pentru Primăria Generală.

„Aveam acest plan și înainte de a face acest protocol cu PSD și am putea fi oricând, aș putea spune, a treia forță politică, în momentul de față, pe toate sectoarele și pe Capitală. (…) Noi vom lua legătura și vom încerca să stabilim o întâlnire. Sunt convins că, așa cum am avut până acum un dialog bun, ne vom așeza la masă și vom rezolva toate aceste situații”, a spus Valeriu Steriu.

Totodată, acesta a făcut referire și la alte variante posibile.

„Colegii noștri au avut chiar patru variante: și cu PNL, și cu PSD, și un al treilea pol, și, de ce nu, să mergem pe forțe proprii. Toate variantele sunt viabile, dar, așa cum s-a menționat în multe rânduri, avem un protocol. Vrem să vedem cât de viabil este acest protocol”, a mai spus Steriu.

Întrebat dacă UNPR ar putea susține schimbarea lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea Senatului, Valeriu Steriu a răspuns că este posibil.

„E foarte posibil să fie un demers al PSD în această debarcare sau un demers al UNPR în această debarcare, nu este neapărat obligatoriu să vină cei din PNL. Există un curent la ora actuală la Senat. Rămâne de văzut în ce măsură coagulează o majoritate”, a arătat acesta.