Der Spiegel: Alegerile de duminică, din Italia, îl vor face pe Putin cel mai fericit om de pe pământ

Dacă dreapta ajunge la putere în Italia, lucru mai mult decât probabil, după cum arată rezultatele tuturor sondajelor de opinie, președintele rus Vladimir Putin va deveni cel mai fericit om de pe planetă, scrie revista germană Der Spiegel.

25 sept. 2022, 08:31
Der Spiegel: Alegerile de duminică, din Italia, îl vor face pe Putin cel mai fericit om de pe pământ

„Dacă dreapta câștigă duminică, Putin va fi cel mai fericit om din lume”, a declarat Enrico Letta, principalul candidat social-democrat al Italiei, citat de revistă. El a menționat că victoria dreptei va duce la o slăbire a integrării europene și a sprijinului european pentru Ucraina.

Italia se confruntă cu o criză energetică, iar contribuabilii italieni nu știu cum își vor plăti în această iarnă facturile aflate în creştere. „Esti speriat. Și când există frică, câștigă partidele de dreapta. În Italia, prețurile la energie provoacă un cutremur. Unele companii primesc acum facturi de 700.000 de euro în loc de 100.000 de euro. Ei nu pot plăti aceste sume”, a spus Letta, pentru Der Spiegel.

Citeşte şi Ar trebui să se teamă Europa de această femeie? Victoria dreptei este așteptată mâine în Italia

Candidatul social-democrat prezice că integrarea europeană va începe să se prăbușească pe măsură ce la putere ajung din ce în ce mai mulți lideri care nu susțin sancțiunile împotriva Rusiei. În acest sens, Letta a comparat ca importanță alegerile de azi, din Italia, cu Brexitul din Marea Britanie.

Citeşte şi Război total! Ursula von der Leyen ameninţă dreapta din Italia înainte de alegeri: „Dacă lucrurile merg într-o direcţie greşită, avem soluţii”. Răspunsul lui Salvini