Der Spiegel: O familie de romi din Germania a ridicat cerşetoria la rang de meserie

Cerşetoria, ridicată la rang de meserie. Asta a reuşit să facă o familie de romi care locuieşte de mai bine de 4 ani în Hamburg, Germania. Într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, creierul afacerii le-a povestit jurnaliştilor germani cum i-a venit ideea şi cum a ajuns să se îmbogăţească fără să facă nimic.

30 mart. 2014, 11:51
Der Spiegel: O familie de romi din Germania a ridicat cerşetoria la rang de meserie

Ideea afacerii care s-a dovedit mai mult decât profitabilă a pornit tot de la nemţi. Bărbatul, care în faţa jurnaliştilor germani şi-a ascuns adevăratul nume, a povestit că iniţial a vrut să muncească cinstit. După mai multe zile petrecute în gară în căutarea unui loc de muncă, un trecător i-a aruncat câţiva cenţi într-un pahar de cafea şi aşa a pornit totul. În câteva zile a învăţat să cerşească şi a făcut din asta o meserie. Pentru că îi mergea din ce în ce mai bine, l-a cooptat şi pe fratele lui şi s-au apucat de afaceri, potrivit România TV.

Acum, cei doi aduc în Germania şi alţi români. Der Spiegel scrie că doritorii sunt ademeniţi de cei doi fraţi cu locuri de muncă şi un trai mai bun. Aşa i s-a întâmplat şi unui bărbat de 31 de ani care s-a trezit cerşetor pe străzile din Hamburg. Iar pentru ca totul să meargă bine, bărbatul a primit şi o poveste, dar şi lecţii de germană.

În acest caz, povestea era simplă: bărbatul era nefericitul tată al unui copil bolnav care aştepta, într-un orfelinat, ca părintele său să strângă banii pentru o operaţie costisitoare.

Şi celebrul clan Cârpaci din Timişoara s-a lăudat într-un interviu cum a reuşit să strângă averi în Germania, fără să depună niciun efort.

Romii se lăudau că statul german le dă până şi banii de combustibil pentru maşini.