Derby stropit cu sânge. Suporteri ÎNJUNGHIAŢI înainte de AS Roma – Lazio FOTO

Opt suporteri au fost înjunghiaţi, iar o ambulanţă a fost atacată în timpul ciocnirilor dintre fani care au precedat derby-ul capitalei Italiei, dintre AS Roma şi Lazio. Patru persoane au fost arestate în urma incidentelor.

09 apr. 2013, 09:33

AS Roma şi Lazio au remizat luni seara, scor 1-1, pe Stadio Olimpico, în etapa a 31-a a campionatului de fotbal al Italiei. Derby-ul capitalei Italiei a fost însă stropit cu sânge, suporterii încăierându-se, ca de fiecare dată, înainte de meci.

Cel puţin opt persoane au fost înjunghiate în timpul ciocnirilor dintre fanii celor două grupări rivale, iar o ambulanţă a fost atacată cu pietre, torţe şi sticle, motiv pentru care echipajul medical a abandonat maşina. Patru persoane au fost arestate de carabinieri.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a făcut un apel la calm după aceste incidente, care au forţat închiderea prematură a magazinelor din zonă.

Suporterii din Roma sunt cunoscuţi pentru violenţe. Anul trecut, 10 suporteri ai echipei engleze Tottenham Hotspur au fost răniţi la Roma, cu cuţitele, de către suporteri mascaţi, înaintea meciului cu Lazio, din Europa League.