Derek Chauvin, poliţistul care l-a ucis pe George Floyd, avea 18 plângeri pe numele său. La o arestare i-a rupt dinţii unui suspect

Publicat: Luni, 01 Iunie 2020 13:17 // Actualizat: Luni, 01 Iunie 2020 13:17 // Sursa: romaniatv.net

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție Minneapolis, implicat în moartea pe 25 mai a lui George Floyd și încarcerat în prezent în închisoarea Saint Paul (Minnesota), a făcut obiectul a 18 plângeri, aproape toate fiind clasate, după cum transmite CNN.

Derek Chauvin a fost dat afară din poliţie pe 26 mai, iar trei zile mai târziu a fost acuzat de "omor de gradul 3" și "acţiuni crude și periculoase cauzatoare de moarte. Presa americană scrie că bărbatul de 44 de ani a fost subiectul a 18 reclamații, dintre care aproape toate au fost clasate. 16 dintre ele au fost considerate neconvingătoare pentru a începe o procedură disciplinară împotriva sa, iar după două reclamaţii a primit scrisori de mustrare.

Derek Chauvin a fost implicat în trei trei schimburi de focuri în cariera sa de poliţist, în 2006, 2008 și 2011. Prima situaţie a avut ca urmare moartea unui bărbat de 42 de ani, despre care poliția a spus că a fost împușcat după ce i-a atacat pe oamenii legi cu o pușcă. În al doilea caz, un suspect a fost împușcat și rănit într-un caz de violență domestică, iar în al treilea, un tânăr de 23 de ani a fost rănit într-o urmărire. Comportamentul fostului ofițer în timpul intervenției în cazul de violență domestică i-a adus o medalie de vitejie.

Citeşte şi Imagini şocante în SUA. Un bărbat este călcat în picioare în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd

Totuşi, în 2017 a trebuit să încheie pe cale amiabilă o dispută cu un suspect căruia lia rupt mai mulți dinți în timpul unei arestări. Cazul a fost soluționat cu plata sumei de 25.000 de dolari.

Videoclipul arestării lui George Floyd, în care Derek Chauvin stă peste opt minute cu genunchiul pe gâtul acestuia, provocându-i practic moartea, a fost celel care a stârnit furia populaţiei afro-americane din SUA, protestele devenind violente în ciuda arestării ofiţerului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuzuri politie Derek Chauvin George Floyd ucis de poliţie violente SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H