Imagini şocante în SUA. Un bărbat este călcat în picioare în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd

Proprietarul unui magazin din Dallas a fost bătut cu brutalitate de mai mulți indivizi, care îi jefuiau magazinul, pentru că a îndrăznit să-și apere afacerea. Violențele s-au produs sâmbătă seara, în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd.

RomaniaTV.net
31 mai 2020, 18:16
Imagini şocante în SUA. Un bărbat este călcat în picioare în timpul protestelor provocate de moartea lui George Floyd

Potrivit TMZ, care citează un utilizator Twitter, mai mulți indivizi au vrut să jefuiască magazinul bărbatului, însă el a ieșit cu o sabie, încercând să-și apere munca.

Videoclipul tulburător îi arată pe atacatori cum îl lasă inconștient pe proprietarul magazinului, după ce este lovit cu skateboard-uri, pietre și pumni.

SUA: Oraşele americane, sub înaltă tensiune după moartea lui George Floyd

Mânia de care a fost cuprinsă ţara după moartea luni la Minneapolis a unui afro-american de 46 de ani, George Floyd, sub genunchiul unui poliţist alb, a provocat tulburări însoţite de jafuri şi incendieri voluntare în acest mare oraş din nordul ţării.

Violenţele au cuprins sâmbătă seara New York, Philadelphia, Dallas, Las Vegas, Seattle, Des Moines, Memphis, Los Angeles, Atlanta, Miami, Portland, Chicago şi capitala Washington. Guvernatorii statelor respective au apelat la Garda Naţională, iar unii au decretat restricţii de circulaţie.

Traficul rutier a fost întrerupt, maşini şi magazine – incendiate, iar forţele de ordine, desfăşurate în număr mare, au ripostat cu gaze lacrimogene şi, în unele cazuri, cu gloanţe de cauciuc.

Circa 5.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în 15 state şi în Washington, iar alţi 2.000 au fost plasaţi în stare de alertă pentru a fi gata să intervină dacă va fi necesar, a indicat duminică Garda Naţională.

Donald Trump a promis „să stopeze violenţa colectivă” şi a denunţat agitaţiile „stângiştilor radicali” şi în special mişcarea radicală „antifa” (antifascistă).

Citeşte şi George Floyd şi poliţistul Derek Chauvin, care au adus SUA în pragul anarhiei, au fost colegi de serviciu