Derogare de la carantină pentru o femeie bolnavă de cancer în stadiu terminal. Voia să plece, împreună cu familia, în „ultima vacanţă”

Derogare de la carantină. O scoţiancă de 38 de ani, bolnavă de cancer pulmonar în stadiu terminal, le-a solicitat autorităţilor să-i permită să părăsească ţara pentru a merge în "ultima vacanţă" cu familia ei. În ciuda interdicţiei de a călători în afara ţării, interdicţie impusă de pandemie, femeia a obţinut o derogare, scrie BBC.

19 nov. 2020, 21:29
Derogare de la carantină pentru o femeie bolnavă de cancer în stadiu terminal. Voia să plece, împreună cu familia, în „ultima vacanţă”
derogare de la carantină

Astfel, Linzi Page îşi va vedea visul cu ochii, acela de a călători cu copiii ei, pentru ultima dată, în Tenerife.

Derogare de la carantină pentru femeia care voia să plece cu copiii în „ultima vacanţă”

Premierul Suediei, Nicola Sturgeon, a spus că a vorbit cu femeia şi că aceasta l-a convins să-i acorde derogarea zicându-i că vrea să le ofere copiilor ei, pentru ultima dată, un timp preţios petrecut împreună.

Mi-a spus că familia a avut un an greu și că această vacanță va fi o amintire frumoasă pentru ei. A spus că este un timp prețios petrecut cu familia, pe care nu o vor mai avea niciodată”, a spus premierul scoțian.

Citeste si Sărbători în pandemie. Premierul Italiei: „Vom avea un Crăciun mai sumbru”

În consecinţă, din „motive de compasiune, legate de sfârșitul vieții unei persoane”, Linzi Page va fi scutită de restricții și va putea pleca împreună cu copiii ei în ultima vacanţă exotică.

În conformitate cu reglementările, oricine se află într-o situație ca a ei poate pleca într-o ultimă vacanță. Situația lui Linzi este tragică, dar, atât din punct de vedere al compasiunii, cât și din considerente legale, poate pleca în vacanță și îi doresc tot binele ei și familiei ei”, a mai spus Sturgeon.

Coronavirus Scoţia. Localnicii riscă închisoarea dacă îşi părăsesc localitatea de domiciliu

Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 a trecut de 5.000 în Scoţia, iar 11 regiuni ale ţării sunt vizate de restricţiile care se vor aplica pentru trei săptămâni.

Barurile şi restaurantele se închid, la fel şi sălile de sport sau magazinele care nu sunt esenţiale.

Vizitele vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice, în grupuri de cel mult şase persoane. De asemenea, oamenii trebuie să evite să părăsească regiunile vizate de restricţii dacă nu au un motiv întemeiat. Altfel, riscă chiar să fie arestaţi.

Citeste si Americanii iau cu asalt stadioanele, pentru teste Covid gratuite. Sute de şoferi aşteaptă ore în şir în maşini, ca să le fie prelevate probe

Şcolile rămân însă deschise, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene intrate în lockdown.

Presiunea asupra spitalelor din aceste zone şi asupra celor care lucrează în ele este deja ridicată şi, din cauza presiunii suplimentare pe care săptămânile următoare o pot aduce, ar putea deveni cu uşurinţă prea mare. Şi, în plus, la aceste niveluri, nu am avea flexibilitatea de care avem nevoie pentru a uşura restricţiile până de Crăciun, ceea ce, la fel ca celelalte naţiuni din Marea Britanie, vrem cu disperare să facem”, a spus Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei.


loading...
Partenerii noștri