Descindere DNA la Palatul Victoria. Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, vizat de percheziţii UPDATE

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la Secretariatul General al Guvernului, de unde ar fi ridicat documente, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

31 iul. 2017, 19:21
Descindere DNA la Palatul Victoria. Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, vizat de percheziţii UPDATE

UPDATE  Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul: Luni, au fost percheziţii DNA în 4 birouri ale instituţiei privind concursurile pentru ocuparea unor funcţii de consilier, organizate în aceeaşi zi. „În cursul zilei de luni, 31 iulie, mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria. Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi”, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul.

Conform sursei citate, au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor.

„Dorim ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede şi să aflăm adevărul, astfel încât să ştim dacă au fost comise fapte în afara legii. Ne exprimăm pe această cale încrederea în corectitudinea acţiunilor întreprinse de către autorităţile statului, precum şi în competenţa şi corectitudinea justiţiei din România”, se mai arată în comunicat.

UPDATE 11 procurori au participat la percheziţiile de la sediul Guvernului, într-un dosar care vizează un concurs pentru o funcţie publică, care ar fi avut loc în luna iulie, fiind suspiciuni că un candidat ar fi primit subiectele, susţin surse apropiate anchetei.

Candidatul vizat de anchetă ar fi Iulia Teodorescu, consilier la SGG, fost purtător de cuvânt la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Cioloş şi fost jurnalist.

UPDATE Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul se pare că ar fi cel vizat de aceste percheziţii care au loc la Palatul Victoria. Potrivit DNA, este vorba despre fapte de corupţie din iulie 2017.

„Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secţiei de combatere a corupţiei, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017”, a adăugat instituţia.

UPDATE Procurorii ar fi discutat cu mai mulţi angajaţi ai SGG şi ar fi ridicat mai multe acte, conform surselor citate. 

De asemenea, mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA, în perioada următoare, în acest dosar în care au fost ridicate documente de la sediul Secretariatului General al Guvernului.

Aceleaşi surse au declarat că în acest dosar ar fi vizată o consilieră a şefului Secretariatului General al Guvernului, Mihai Busuioc.

Surse citate de România TV au vorbit despre cercetări privind un concurs de angajare în cadrul SGG.

Mihai Busuioc a fost demis de la şefia SGG de către fostul premier Sorin Grindeanu şi înlocuit, în 16 iunie, cu Victor Ponta. Busuioc a fost repus în funcţie de către Mihai Tudose, fiind una dintre primele decizii luate de noul premier. 

 

Procurorii ar fi discutat cu mai mulţi angajaţi ai SGG şi ar fi ridicat mai multe acte, conform surselor citate. 

De asemenea, mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA, în perioada următoare, în acest dosar în care au fost ridicate documente de la sediul Secretariatului General al Guvernului.