Descinderi ale poliţiştilor în 11 locaţii din Bacău, la suspecţi de furturi de animale

Zeci de poliţişti băcăuani, inclusiv luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă, au descins, miercuri, în 11 locaţii din judeţul Bacău, la suspecţi de furturi de animale, inclusiv la hoţi de cai pe care îi sacrificau, iar apoi îi vindeau către o carmangerie.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 19:11
Descinderi ale poliţiştilor în 11 locaţii din Bacău, la suspecţi de furturi de animale

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, cele 11 percheziţii domiciliare s-au desfăşurat în municipiul Bacău şi în patru comune din judeţ, respectiv Livezi, Gura Văii, Sărata şi Măgura, în baza unor informaţii deţinute de oamenii legii. În urma acţiunii, poliţiştii au prins trei suspecţi de furturi de animale, fiind recuperate şi 11 animale care făceau obiectul descinderilor.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, au sustras în ultima perioadă, din comuna Nicolae Bălcescu, un număr de 11 cabaline. De asemenea, poliţiştii au mai constatat că unul dintre autori a mai furat 30 de capre şi 17 oi de pe raza comunelor Gura Văii şi Helegiu”, a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul IPJ Bacău, Raluca Ciobanu.

Tot în timpul descinderilor, oamenii legii au mai găsit la domiciliul tatălui unuia dintre suspecţii de furturi de animale un cal care tocmai era sacrificat, precum şi alte două cabaline susceptibile a fi furate.

„Poliţiştii au reuşit să recupereze de la această locuinţă cinci cai şi şase capre. Restul animalelor au fost sacrificate şi comercializate unei firme cu profil de carmangerie din judeţ”, a mai precizat Raluca Ciobanu.

Faţă de tânărul de 25 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă, pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunerea de arestare preventivă.

Totodată, un alt tânăr din grupul celor trei suspecţi de furturi de animale a fost încarcerat direct în Penitenciarul Bacău, după ce s-a constatat că avea de executat o pedeapsă de trei ani şi două luni de închisoare pentru furt calificat.