Descinderi cu mascații la adăpostul de animale deținut de ASPA Ivets. Sunt vizate mai multe infracțiuni

Descinderi cu mascați la adăpostul de câini situat în comuna giurgiuveană Călugăreni!

26 iul. 2021, 14:46
Descinderi cu mascații la adăpostul de animale deținut de ASPA Ivets. Sunt vizate mai multe infracțiuni

Oamenii legii au ridicat laptopuri și alte probe legate de activitatea de microcipare a câinilor. Reprezentantul adăpostului vizat, ASPA Ivets, spune că scandalul e generat de un conflict cu Consiliul Județean Giurgiu, care își dorește scoaterea acestei asociații de pe piață și înlocuirea ei cu alte trei care nu ar fi, însă, autorizate.

Polițiștii au descins la adăpostul din Uzunu în jurul orei 10. Reprezentanții adăpostului cred că totul a venit pe filieră politică.

Cum se apără dr. Florentina Istrate, medic veterinar și reprezentant ASPA Ivets

Florentina Istrate

: Probabil reclamații!

Reporter: Păi și la reclamații vin mascații de obicei?

Florentina Istrate: Influențele Consiliului Județean, că deranjăm foarte mult acolo, în zonă. Este un conflict cu Consiliul Județean Giurgiu deoarece am încercat o colaborare cu dumnealor, așa cum facem de obicei, prin preluarea apelurilor 112 care implică animale, iar dumnealor au preferat trei asociații care nu dețin adăposturi și nu există din punct de vedere legal, autorizat. Și am făcut o plângere prealabilă în acest sens și de atunci a început balamucul!

Reporter: Dacă au trimis mascați înseamnă că vizează o infracțiune gravă!

Florentina Istrate: Păi trebuie să și demonstreze! Nu? Cred că urmăresc altceva. Noi, de când ne-am mutat acolo, din 2019, am avut peste 30-40 de controale! Cred că luna și controalele! Toate instituțiile Statului ne-au controlat!

Oamenii legii au ridicat laptopuri și alte probe legate de activitatea de microcipare a câinilor.

Soții Istrate, acuzați că ucid animale pe bani publici

ASPA Ivets e deținut de soții Istrate. Amintim că medicul veterinar Valentin Istrate a fost implicat în scandalul legat de moartea Cristinei Țopescu. De profesie medic veterinar, Manuel Valentin Istrate a dorit să ridice mai mulți câini de care Cristina Țopescu avea grijă. Acesta îi crea jurnalistei o stare permanentă de suferință și neliniște, exprimată de ea în mai multe mesaje. Se simțea hărțuită și amenințată, o spuneau la acea vreme mai mulți dintre cei care au cunoscut-o și la care Cristina Țopescu s-a plâns.

De asemenea, o altă iubitoare de animale, Ioana Rosenberg, l-a acuzat la RomâniaTv pe Valentin Istrate, la acea vreme, că nu a respectat deontologia profesiei și că a ucis foarte mulți câini în chinuri. Mai mult decât atât, aceasta a spus că el este unul dintre motivele pentru care Cristina Țopescu a decedat. „Din cauza lui a murit”, a acuzat aceasta. El o stresa permanent pe Cristina Țopescu și încerca să-i ia câinii de care ea avea atâta grijă.

Soții Istrate au fost acuzați în repetate rânduri, de-a lungul timpului, că desfășoară acțiuni de ucidere a animalelor, pe banii statului.

Ce spune Federatia pentru Protectia Animalelor și Mediului 

„ASPA Ivets este o „asociatie de protectia animalelor” care se ocupa aproape in exclusivitate cu prinderea si uciderea cainilor in baza unor contracte, „protocoale de colaborare”, „asocieri” (imposibile dpdv legal) cu zeci de primarii din toata tara. Clientii afacerii ASPA IVETS sunt exclusiv autoritatile publice locale, iar banii incasati – bani publici”.