DESCINDERI de amploare la clanul Duduianu într-un dosar de furt şi tâlhărie. 10 persoane au fost reţinute UPDATE

Poliţiştii de la IPJ Ilfov au efectuat, luni dimineaţă, 10 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Argeş, vizaţi de descinderi fiind membrii clanului Duduianu. 

28 dec. 2015, 06:50
DESCINDERI de amploare la clanul Duduianu într-un dosar de furt şi tâlhărie. 10 persoane au fost reţinute UPDATE

UPDATE Polițiștii au reținut zece persoane, în urma perchezițiilor domiciliare în București, Ilfov, Ialomița, Argeș și Prahova pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din autovehicule și tâlhării.

Cei zece bărbați sunt cercetați pentru constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracțiuni, furt calificat, tâlhărie calificată și dare de mită.

Pe numele acestora au fost emise ordonanțe de reținere, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentați magistraților cu propuneri legale corespunzătoare.

UPDATE În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat zeci de persoane, acuzate că au jefuit mai multe tiruri şi autoturisme în mers. La sediul Poliţiei Ilfov, unde au fost duşi hoţii supranumiţi chiar de anchetatori „zburători”, au venit zeci de rude să îi susţină, relatează România TV.

Poliţiştii de la IPJ Ilfov fac 10 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Argeş. Vizaţi sunt membrii clanului, acuzaţi de furt din TIR-uri şi maşini prin metoda înţepării anvelopei.

Doar la una dintre fapte, prejudiciul a fost de 40.000 euro, constând în laptopuri şi aparatură electrocasnică, recuperate la scurt timp. Poliţiştii au mai multe mandate de aducere și mai mulți indivizi vor fi audiați.

Citeşte şi: Descinderi cu mascaţii la palatele ţiganilor din Strehaia. Percheziţii în 12 judeţe şi Capitală

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilffov, 10 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei.

În cazul furturilor din autotrenuri, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren și ar fi sustras bunuri.

În ceea ce privește furturile din autoturisme, aceștia ar fi înțepat anvelopele mașinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când șoferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genți și alte bunuri de valoare aflate la vedere.

În anumite cazuri, pentru a-și asigura scăparea și păstrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violență asupra victimelor. De asemenea, pentru a-și acoperi activitatea infracțională, cei în cauză ar fi oferit diverse sume de bani polițiștilor, aceștia refuzând mita.

Din investigații, a reieșit că faptele ar fi fost săvârșite în special în județul Ilfov, pe Drumul Național Centura Bucureștiului, dar și în județele Argeș și Ialomița.

Cei în cauză vor fi conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, urmând ca în funcție de probatoriul administrat, să fie prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracțiunifurt calificattâlhărie calificată și dare de mită.    

IPJ Ilfov adaugă că în noaptea de 20 spre 21 noiembrie, persoanele bănuite ar fi urmărit un autotren care transporta aparatură electronică și electrocasnică, pe ruta Chiajna-Timișoara, din care, prin modul de operare descris mai-sus, ar fi sustras 79 de laptop-uri și alte aparate electrocasnice. Prejudiciul, în valoare de 40.000 de euro, a fost recuperat.

La data de 28 octombrie, pe Autostrada București-Pitești, membrii grupării ar fi înțepat anvelopa unui autoturism, iar în momentul în care șoferul remedia avaria, ar fi deposedat o femeie aflată în mașină, prin violență, de o geantă în care se aflau 3.000 de lei și 700 de euro, se arată în comunicatul Poliţiei.