Descinderi DNA la Ministerul Finanţelor și la două spitale din București. Biroul secretarului general adjunct a fost sigilat

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, marţi, la sediul Ministerului Finanţelor. Potrivit surselor citate, anchetatorii urmează să ridice mai multe documente într-un dosar privind fapte de corupţie. Descinderi au loc și la două spitale din București.

12 dec. 2023, 11:06
Descinderi DNA la Ministerul Finanţelor și la două spitale din București. Biroul secretarului general adjunct a fost sigilat

Procurorii DNA fac percheziții la Ministerul de Finanțe și la două spitale din București, într-un dosar privind achiziții publice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București”, se arată într-un comunicat DNA

Procurorii anticorupție ridică documente, marți, de la Ministerul Finanțelor, din biroul secretarului general adjunct, Ioan-Cristian Purice, pe care l-au și sigilat, potrivit unor surse judiciare citate de G4media.ro. Ministerul Finanțelor susține că activitatea instituției nu este afectată.

Citește și: Ministrul de Finanţe din Guvernul Cîţu, dezvăluiri în scandalul achizițiilor de vaccin anti-COVID: ”Era inevitabil”

Ioan Cristian Purice este inspector clasa I grad profesional asistent în Agenția Națională de Administrare Fiscală, e detașat în această funcție încă din luna martie 2023.

Citește și: Focar de rujeolă într-o școală din București. Medic: ”Avem copii cu insuficiență respiratorie, avem complicații la nivelul digestiv, cu hepatite, pancreatite, dar cele mai de temut sunt cele neurologice”

Spitalele vizate de ancheta DNA sunt Spitalul Colțea și Spitalul Sf. Luca din București.