Descinderi DNA la Primăria Timişoara într-un dosar care are legătură cu Florin Răvășilă

Procurori DNA au ajuns luni în biroul primarului Timişoarei, Dominic Fritz. Potrivit presei locale, vizita procurorilor anticorupţie ar avea legătură cu un dosar deschis pentru problemele constatate la Direcția Patrimoniu, în care ar fi vizat fostul director Florin Răvășilă.

14 iun. 2021, 14:37
Descinderi DNA la Primăria Timişoara într-un dosar care are legătură cu Florin Răvășilă

Procurorii DNA au mers, luni dimineață, la Primăria Timișoara, iar potrivit unor surse „vizita” DNA are legătură cu un dosar de luare de mita.

Citeşte şi: Dominic Fritz, după şase luni de mandat ca primar: „Lumea trebuie să înţeleagă că Timişoara nu va fi Munchen peste noapte”

Potrivit opiniatimişoarei.ro, procurorii il au in vizor pe Florin Ravasila, fost director al Directiei Cladiri, Terenuri Est I, cel caruia fostul primar, Nicolae Robu, chiar i-a retras dreptul de semnatura cu putin timp inainte de incheierea mandatului.

Citeşte şi: Incident grav într-o şcoală din Timişoara. Elevă cu nevoi speciale agresată de două colege în timp ce alt coleg filma şi se amuza

Procurorii DNA fac cercetări în rem într-un dosar în legătură cu o presupusă şpagă dată de o firmă de pompe funebre pentru a rezolva o licitație.

De mai multe luni, Florin Ravasila s-a transferat de la Primaria Timisoara la Politia Locala Timisoara, pe un post executie.

Vizita DNA la Primăria Timişoarei ar fi una de curtoazie, iar anchetatorii de la DNA au cerut câteva acte și au vrut să afle cine este persoana de legătură cu care pot comunica în anchetă, scrie tion.ro.

Primarul Dominic Fritz anunța în noiembrie 2020 că la Primăria Timișoara au fost deschise două dosare de corupție. Unul vizează una dintre cele două Direcții de Patrimoniu, condusă la acea dată de Florin Răvășilă.

„Am fost înștiințat de două dosare de corupție care sunt cercetate in rem de către DNA. In rem înseamnă că deocamdată sunt cercetate faptele, nu anumite persoane și tocmai cercetarea încearcă să stabilească cine sunt persoanele care au de a face cu astfel de fapte. Cele două dosare penale sunt în legătură cu cimitirele, aici în Timișoara, și cu angajări presupus ilegale în cadrul Serviciului Public de Creșe. Am fost înștiințat că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, adică noi nu o să aflăm decât la sfârșitul acestei proceduri care, de fapt, este concluzia DNA”, spunea Fritz, în iarnă.