Descinderi în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi: Zeci de persoane, suspectate de înşelăciuni imobiliare

Poliţiştii fac, luni dimineaţă, 15 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi, la locuinţele a 22 de persoane suspectate de înşelăciuni imobiliare, după ce ar fi convins o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, să treacă apartamentul pe numele unuia dintre ei.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 07:09
Descinderi în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi: Zeci de persoane, suspectate de înşelăciuni imobiliare

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional format din trei femei şi doi bărbaţi suspectaţi că au determinat o femeie de 82 de ani să autentifice cu semnătura proprie actele de înstrăinare a imobilului pe care aceasta îl deţinea, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

„În fapt, suspecţii, cunoscând că partea vătămată suferă de o afecţiune neuro-psihiatrică de natură să îi afecteze memoria, i-au câştigat încrederea, convingând-o că una din membrele grupării este nepoata sa. Sub acest pretext, presupusa nepoată a avut acces în locuinţa femeii, cu acordul acesteia, ocazie cu care ar fi sustras actele de proprietate ale imobilului”, a precizat Poliţia Capitalei.

Ulterior, aceste persoane, însoţite de bătrână, au mers la un cabinet notarial, unde ar fi determinat-o să semneze actele de înstrăinare a imobilului către unul dintre membrii grupului.

Poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în executare 22 mandate de aducere. Persoanele suspectate că au înşelat-o pe bătrână, precum şi cele care ar fi înlesnit sau au cunoştinţă despre inducerea în eroare a bătrânei vor fi duse la poliţie pentru audieri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, după ce suspecţii au aflat că femeia suferă de Alzheimer, una dintre membrele grupării a sunat la uşa acesteia şi i-a spus că este o nepoată. În timpul discuţiei pe care a avut-o cu bătrâna, femeia i-a spus acesteia că în trecut, înainte de a se căsători, pentru ca soţul ei să nu-i ia casa în cazul unui divorţ, şi-a trecut casa pe numele ei, iar acum, pentru că „a divorţat”, i-a pus în vedere că trebuie să-i returneze locuinţa. Bătrâna a fost de acord şi s-a dus la notariat împreună cu membrii grupării, unde a renunţat la apartamentul pe care îl deţinea în Sectorul 1.

Cercetările în acest dosar de înşelăciune sunt continuate de poliţiştii bucureşteni.